1.1 C
Oradea
8 decembrie 2024
spot_img
- Publicitate -spot_img

Distracție la Stâna de Vale. Stratul de zăpadă măsoară 45 de centimetri

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Vremea bună i-a scos din casă pe românii din vestul țării dar și pe turiștii din Ungaria. Cei mai mulți au optat pentru stațiunea Stâna de Vale, unde pârtiile de diferite categorii s-au transformat în locul ideal de distracție, mai ales că stratul de zăpadă a depășit sâmbătă, 45 de centimetri.

Stațiunea bihoreană Stâna de Vale, a fost sâmbătă, plină până la refuz. Mii de turiști au luat cu asalt cele patru pârtii de dificultăți diferite. Așa că placa și sania au fost și ele la mare căutare.

„Am venit din Arad, e foarte frumos, vremea e superbă, atmosfera e plăcută. Cum v-ați distrat ? Super, foarte bine. Ne-am dat și cu sania. Am încercat mai multe.”, ne-a spus un tânăr care a venit doar pe o zi, la Stâna de Vale.

„Sunt din Ungaria, din Békéscsaba și ma simt foarte bine aici. Vă place? Da. E prima dată când vin în România.”, ne-a explicat o turistă care părea extrem de încântată de condițiile din stațiune.

Dotată cu sistem de telescaun și teleschi, stațiunea din vestul țării este accesibilă pentru turiștii de toate vârstele și în special pentru cei care sunt începători în ale schiatului.

„O tură la tubing costă 8 lei, o urcare cu telescaunul 12 lei, sania de închiriat 30 de lei, echipamente de schi de închiriat la 60 de lei pe zi.”, spune Iulia Sere, responsabilă de pârtiile de la Stâna de Vale.

Iar cei care nu au mai schiat niciodată, au șansa să învețe de la instructorii autorizați, prezenți de dimineața până seara pe pârtie.

„E important să începi de mic dar sigur că de la vârsta de 6 ani, poți începe să controlezi mai bine totul, inclusiv să te descurci la instalațiile de urcare. Am avut copii care intr- o oră, deși de 7,8 ani aveau, deja au urcat cu teleschiul și au coborât pe pârtie, la alții le-a trebuit mai mult. Îi întrebăm de fiecare dată ce sport au mai făcut, contează foarte mult acest lucru. Să stiți că nu prea am reușit pe fotbaliști sa îi fac sa schieze foarte bine.”, ne-a explicat Cristian Dan – instructor de schi

Alții au optat pentru o plimbare cu snowmobilul, ideală pentru cei aflați în căutarea senzațiilor tari.

„Avem cele mai frumoase peisaje din zonă, trecem pe la vârful Poieni la o altitudine de 1627 de metri plus mai multe vârfuri care se pot vedea. Prețul este de 250 de lei, pe oră, pe motor, pot merge două persoane. Toate traseele se fac cu ghid, deoarece noi pe primul loc punem siguranța.”, ne-a povestit Alexandru Magda, ghid de snowmobil

Pentru o noapte de cazare în stațiune, turiștii au plătit în această perioadă aproximativ 300 de lei.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri