Sute de credincioși romano-catolici din Oradea și Bihor au participat vineri după-amiază, la Calea Sfintei Cruci, un eveniment care își propune să comemoreze drumul parcurs de Iisus Hristos în ziua răstignirii Sale.
Procesiunea a început la ora 15.00, în grădina Palatului Episcopal. Zeci de elevi ai Liceului Szent László au reprodus cele mai importante evenimente din Vinerea Mare.

În credința romano-catolică, devoţiunea „Calea Sfintei Cruci” este împărțită în 14 stații, care au rolul de a le aminti oamenilor despre momentele cele mai esențiale, petrecute în ziua în care Iisus Hristos și-a dat viața pe Cruce.
Cele 14 stații sau stațiuni sunt :
Staţiunea I Iisus este osândit la moarte
Staţiunea a II-a Iisus ia crucea pe umeri
Staţiunea a III-a Iisus cade întâia oară sub povara crucii
Staţiunea a IV-a Iisus întâlneşte pe Maica sa mâhnită
Staţiunea a V-a Simon din Cirene îl ajută pe Iisus să-şi ducă crucea

Staţiunea a VI-a Veronica şterge faţa lui Iisus cu o mahramă
Staţiunea a VII-a Iisus cade a doua oară
Staţiunea a VIII-a Iisus le mângâie pe femeile din Ierusalim care plâng
Staţiunea a IX-a Iisus cade a treia oară sub povara crucii
Staţiunea a X-a Iisus este dezbrăcat de hainele sale
Staţiunea a XI-a Iisus este răstignit pe cruce
Staţiunea a XII-a Iisus moare pe cruce
Staţiunea a XIII-a Iisus este luat jos de pe cruce
Staţiunea a XIV-a Iisus este înmormântat
Programul va continua pentru credincioșii romano-catolici cu Celebrarea patimilor şi a morţii Domnului Iisus Hristos. Slujba va începe la ora 18.00. Această celebrare specială cuprinde liturghia cuvântului, rugăciunile universale, dezvelirea Sfintei Cruci şi împărtăşania, după care, urmând tradiţia locului, se va oficia punerea în mormânt. Adoraţia Sfântului Sacrament la mormântul sfânt va dura până la ora 21.00.

Sâmbăta Mare, 30 martie – Viglia Pascală
Între orele 10.00-20.00 este program de veghe și adoraţie a Sfântului Sacrament la Mormântul Sfânt. Toți credincioșii sunt invitați să participe la programul de veghe din Sâmbăta Mare.
Viglia Pascală va începe la ora 21.00, cu sfinţirea focului în faţa Catedralei, urmată de o liturghie solemnă celebrată de către PS Böcskei László, episcop de Oradea. Vigilia pascală se va încheia cu Procesiunea de Înviere şi binecuvântarea mâncărurilor de Paşti.
Duminică, 31 martie, Învierea Domnului – Sfintele Paști
Liturghia de dimineaţa de la ora 8.00 va fi precedată de binecuvântarea mâncărurilor de Paşti, care se oficiază pe platoul din faţa catedralei episcopale la orele 7.30.
Liturgia solemnă arhierească a Sfintelor Paşti va avea loc la orele 11.00 fiind celebrată de PS Böcskei László, episcop de Oradea. Corul şi orchestra Catedralei vor interpreta lucrări religioase pascale. Seara la orele 18.00 va fi celebrată o liturghie de seară.
Luni, în Catedrala romano-catolică din Oradea, sfintele liturghii vor fi oficiate la orele 8.00, 11.00 și 18.00.
Celebrările liturgice în Catedrala romano-catolică din Oradea au început din Joia Mare
Programul a început încă de joi, în Catedrala romano-catolică din Oradea, unde au fost oficiate două liturghii. Prima dintre ele a avut loc dimineața și este intitulată , Liturghia Crismei (a uleiurilor). Ea a fost celebrată de către PS Böcskei László, episcopul diecezan, împreună cu preoții diecezei. În cadrul liturghiei, preoţii și-au reînnoit promisiunile făcute la hirotonirea preoţească şi au fost sfinţite uleiurile folosite la administrarea sacramentelor.
Cea de-a doua liturghie din Joia Mare, a avut loc la ora 19.00. Vorbim despre Liturghia în amintirea Cinei de Taină, oficiată și aceasta de către episcopul diecezan. Slujba a fost urmată de o veghe până la ora 21.00.