0 C
Oradea
8 decembrie 2024
spot_img
- Publicitate -spot_img

Are loc evaluarea candidaturilor depuse de școli pentru Competiția Națională „Școala Europeană 2024”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Luni, 27 mai 2024, a avut loc în sala „Traian Moșoiu” a Primăriei Oradea deschiderea lucrărilor Comisiei naționale de evaluare a candidaturilor depuse de școli în cadrul Competiției Naționale „Școala Europeană 2024”.

La eveniment au fost prezenți viceprimarul Antonia Nica în calitate de gazdă, inspectorul școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, Mădălina Soveja din partea ANPCDEFP în calitate de președinte a comisiei, Marinica Stoian din partea Ministerului Educației în calitate de președinte executiv, membrii comisiei naționale și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Competiția Națională „Școala Europeană” a debutat în 2004 pentru unitățile de învățământ din România care au promovat valorile europene, indiferent de tipul acestora.

Competiția presupune evaluarea candidaturilor în funcție de mai multe criterii și activități pe care le derulează pentru formarea elevilor și profesorilor, precum: coerența activităților derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituției școlare; integrarea activităților derulate în programul curent al școlii, performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor; asigurarea egalității de șanse și facilitarea accesului la educație etc.

Unitățile de învățământ câștigătoare sunt recompensate cu premii și cu distincția „Școală Europeană”. Certificatul are o valabilitate de trei ani, după care unitatea de învățământ trebuie să candideze din nou pentru reconfirmarea titlului obținut.

Condițiile și infrastructura din școli joacă un rol important în creșterea gradului de confort al elevilor și implicit în creșterea calității învățământului.

În acest context, Primăria Oradea a profitat în ultimii ani de oportunitatea accesării fondurilor europene, reabilitând energetic mai multe unități de învățământ, precum: Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu de pe str. Aluminei, Colegiul Național Onisifor Ghibu, Școala Generală nr. 11, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul etc

În continuare, învățământul orădean rămâne în centrul atenției municipalității. Circa 82 milioane de euro vor fi investiți doar în reabilitarea școlilor, grădinițelor și creșelor din Oradea pentru care există finanțare asigurată.  Totodată, o școală nouă se va construi în zona străzii Tompa Mihály din cartierul Nufărul. 

În plus, se are în vedere dotarea cu mobilier nou și echipamente a tuturor unităților de învățământ din Oradea. Totodată, pe PNRR  s-au semnat 26 contracte de finanțare pentru reabilitarea unităților de învățământ, în valoare de 94 milioane euro, iar 9 unități de învățământ sunt depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord Vest 2021-2027, în valoare de 55 milioane euro.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri