22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Drapelul de Luptă al ISU Bihor, decorat de către președintele României. Raed Arafat vine la Oradea

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Drapelul de Luptă al ISU Bihor, decorat de către președintele României

În semn de apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu dovedite în îndeplinirea misiunilor de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva dezastrelor şi incendiilor, precum şi în implementarea măsurilor de protecţie civilă, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crișana” al judeţului Bihor.

Sâmbătă, 06 iulie, Drapelul de luptă va fi decorat în cadrul unei ceremonii militare, de către şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, secretarul de stat dr. Raed Arafat, în Piața Mihai Viteazul din municipiul Oradea, activitatea începând la ora 10:00.

La finalul ceremoniei, va avea loc o paradă militară, defilând plutoane formate din cadre ale Inspectoratului și ale subunităților de intervenție.

Drapelul de Luptă al ISU Bihor, simbol al onoarei şi gloriei militare

Drapelul de Luptă al unei unități militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei și gloriei militare, reamintind fiecărui militar, atât despre tradițiile glorioase ale poporului român, cât și despre datoria sacră pe care acesta o are, aceea de a servi cu devotament și credință patria, de a apăra cu abnegație și curaj, chiar cu prețul vieții, frontierele de stat, independența și suveranitatea României.

Drapelul de luptă are semne de identificare proprii. În cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit cununi cu două ramuri de stejar, care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii.

Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii militare şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri