0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Peste 76.000 de copii au cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate

La nivel național, peste 76.000 de copii au cel puțin un părinte plecat la muncă peste hotare. Mai mult de 9% dintre copiii ai căror părinți muncesc în străinătate sunt în această situație de peste 10 ani, în vreme ce 18% dintre copii au rămas în grija rudelor de o perioadă cuprinsă deja între 7 și 9 ani, potrivit analizei realizate de Salvați Copiii România.

Părinții pleacă la muncă peste hotare cu speranța că le vor putea oferi copiilor un trai mai bun, dar frământările sunt mari atunci cand iau această decizie. Odată plecați, menținerea comunicării cu copiii este crucială, pentru că nimic nu poate compensa, nici afectiv, nici social, absența unui părinte din viața copilului.

De aceea, pentru al doilea an consecutiv, reprezentanții Salvați Copiii România, vor fi prezenți în cele mai tranzitate puncte de frontieră, pentru a discuta cu părinții care se întorc din străinătate despre efectele pe care plecarea lor le poate avea asupra copiilor rămași acasă și despre cât de important este să comunice permanent cu copiii.

Proiectul derulat în perioada 10-11 august, este realizat în parteneriat cu Poliţia de Frontieră Română!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri