0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Peste 20 de permise reținute și amenzi de sute de mii de lei. Principalele cauze: șoferi băuți și depășirea limitei de viteză

În acest weekend, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au desfășurat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare .

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 48 de ore au fost aplicate 226 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 118.932 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 154 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, au fost sancționați cinci pietoni, cinci bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

În acțiunile desfășurate în trafic, la sfârșit de săptămână, alături de polițiștii rutieri au fost implicați și polițiștii de prevenire bihoreni.

Aceștia au acționat în trafic și în stațiile de alimentare cu carburanți de pe D.N.1., în mai multe locații din mediul rural, au interacționat cu conducătorii auto și le-au oferit recomandări privind urmările conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor, dar și despre importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copii, în timpul deplasărilor rutiere.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Vineri, la ora 19.20, pe strada Eforiei din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 61 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De aemenea, sâmbătă, 27 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Remetea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Batăr / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Sâmbătă, la ora 17.30, polițiștii Postului de Poliție Batăr au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Batăr, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 709/A, în localitatea bihoreană Tăut, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii din Batăr continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.

Roit / Depistat în timp ce conducea fără permis, un moped neînmatriculat.

Sâmbătă, la ora 23.00, pe drumul județean 797, pe raza localității bihorene Roit, polițiștii Biroului Rutier Salonta au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Salonta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri