3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Detașamentul 1 de Pompieri Oradea, de 86 de ani în slujba oamenilor

În prima zi a lunii septembrie, Detașamentul 1 de Pompieri Oradea, împlinește 86 de ani de la înființare. Motiv pentru care, reprezentanții ISU Crișana organizează astăzi, ziua porților deschise.

Astfel, în cadrul evenimentului, organizat în intervalul orar 10.00-14.00, la sediul subunității, situat pe strada Avram Iancu, nr. 9, Oradea, pompierii militari desfășoară exerciții demonstrative specifice și le prezintă vizitatorilor, tehnica de luptă utilizată în misiunile operative familiarizându-i totodată, cu măsurile și comportamentele adecvate în cazul producerii unor diferite situații de urgență.

În slujba a peste 200 000 de bihoreni

Data de 01 septembrie 1936 este o zi de referinţă în istoria pompierilor bihoreni, reprezentând momentul în care a luat fiinţă Compania de Pompieri Oradea, care, de-a lungul timpului, s-a impus ca subunitate de elită a instituţiei pompierilor din judeţ.

Efectivul inițial al Companiei de Pompieri Militari Oradea, înfiinţată în urmă cu 86 de ani prin “Ordinul de Zi nr. 104”, avea în componență un căpitan comandant, doi subofiţeri instructori și 20 oameni de trupă.

Raionul de intervenţie în care pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 560 de kilometri pătraţi, fiind format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228 650 de locuitori.

Peste 1900 de misiuni desfășurate de la începutul anului

În primele opt luni ale acestui an, forțele de intervenție ale acestei subunități au desfăşurat 1975 de misiuni, din care: 164 de operaţiuni de stingere a incendiilor, 66 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, 251 de intervenții la alte situații de urgență (înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, inundații, evenimente publice de amploare etc.), 185 de misiuni de asigurare/supraveghere la locul producerii unor situații de urgență, de salvare animale și alte intervenții, peste 1000 de intervenții SMURD, constând în misiuni de acordare a ajutorului medical de urgenţă și de descarcerare și 135 de exerciții și misiuni de recunoaștere în teren.

În urma misiunilor desfășurate în acest an, pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat 30 de persoane și bunuri în valoare de circa 25 000 000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri