3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Video: Haz de necaz. Șoferii din Belejeni au plantat flori în gropile din asfalt.

Situație de coșmar pentru localnicii din satul bihorean Belejeni, comuna Drăgănești. Potrivit acestora, de mai bine de un an, de fiecare dată când plouă, drumul care leagă localitatea lor de satul Sebiș, devine pur și simplu impracticabil. Și nu e singura porțiune aflată în această situație.

Nici pe timp de vreme bună, circulația nu se desfășoară în condiții mai bune, spun ei. În asfalt sunt sute de gropi, una mai lată și mai adâncă decât cealaltă. Practic, ocolirea lor a devenit mai nou, un sport extrem.

“Nu ai cum să circuli pe acest drum și să nu ai probleme cu mașina. Degeaba încerci să le ocolești că o ferești pe una și dai în alta și mai mare. De mai bine de un an de zile e așa drumul. Pur și simplu ne-am săturat. Plătim atâtea taxe și impozite și tot felul de bani ca să avem drumuri și uitați-vă pe unde trebuie să mergem cu mașina. Mă gândesc și la cei care circulă pe jos sau cu bicicleta. Se udă de sus și până jos.”, spune unul dintre șoferii care se confruntă zilnic cu drumul plin de gropi.

“Eu am fost anul acesta de vreo patru ori cu ea la service. Mereu îmi găsesc mecanicii câte ceva de schimbat. Cred că am cheltuit deja peste 6.000 de lei cu reparațiile. Sar capacele de la roți de nu-i adevărat. Norocul e că nu circulăm prea tare și ne mai strigă unu altul și ne întoarcem după ele.”, mărturisește și un alt localnic a cărui mașină a avut serios de suferit din cauza craterelor din asfalt.

Supărați că nimeni nu se implică în rezolvarea problemei, câțiva localnici au cumpărat flori și le-au plantat în locurile unde gropile aveau cea mai mare adâncime. Tot ei au încercat să repare pe alocuri șoseaua, punând nisip și pietriș în zonele cele mai problematice.

“Am plantat florile și am astupat pe cheltuiala noastră câteva gropi, mai mult pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situația de aici. Pentru mulți poate că va fi amuzant dar pentru noi e tragic. Îngrijorarea și mai mare este că în curând vine iarna și mai mult ca sigur că aceste gropi se vor extinde și mai tare.”, spune unul dintre inițiatorii acțiunii.

Vezi în video, acțiunea de plantare a florilor în asfalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri