0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Oradea Heritage a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”

Oradea Heritage (Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor) a lansat proiectul „Sinagoga Ludică”, ce cuprinde activități dedicate copiilor și familiei, activități care se vor desfășura în Sinagoga Sion, în zilele de marţi şi duminică.

Proiectul a debutat în parteneriat cu Asociaţia „Teatrul de copii”, care are programate spectacole în zilele de marți, dar evenimentele vor continua şi duminica, cu alte entităţi care desfășoară activități în domeniu.

Spectacolele, cu datele și orele de începere, vor fi mediatizate pe platformele online Oradea Heritage și Sinagoga Sion, intrarea fiind gratuită în zilele de marți și parțial duminica, în funcție de complexitatea spectacolului și implicarea colaboratorilor, dar preţul maxim al biletului nu va depăși suma de 5 lei/persoană.

Evenimentul de lansare a avut loc marți, 20 septembrie, de la ora 18.00, fiind prezentat în premieră spectacolul Gâlcevile din Chioggia, susținut de copiii din cadrul Asociaţiei „Teatrul de copii”.

În cadrul proiectului, spaţiul Sinagogii se va transforma şi va fi dotat cu obiecte în funcţie de eveniment, pentru a putea găzdui activităţi cât mai interactive copiilor, tinerelor talente sau activităţilor de familie.

„Ne-am gândit să invităm orădenii, în perioada de toamnă, iarnă, primăvară să vină să descopere Sinagoga Sion într-un alt mod, mai ales în zilele de marţi. Duminica vom avea și alte entități invitate, calendarul acestor zile fiind deschis pentru toate entitățile din domeniu. Este un spaţiu generos, care poate fi amenajat pentru diferite ocazii pentru ca cei mici să vină cu plăcere și să fie implicați activ cu familia în domeniul cultural. Aşadar, îi invităm pe toţi cei care desfăşoară activităţi cu copiii să ne caute, să vină să-şi găsească în calendarul nostru spaţiul liber, pentru a oferi orădenilor bucurii, aşa cum comunitatea evreilor se bucură de sărbătoarea Purim”, a precizat Angela Lupşea, directorul Fundaţiei de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor.

Implementarea proiectului va presupune atragerea a cât mai multor colaboratori locali din domeniul cultural, teatral, educaţional, de divertisment etc.

Asociaţia „Teatrul de copii”, condusă de actorul Şerban Borda, va prezenta în zilele de marţi câte un spectacol de teatru, fiind programate deja 42 de reprezentanţii. Pentru ziua de duminică, sunt aşteptaţi şi alţi colaboratori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri