-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

A curs cu amenzi în acest weekend. Majoritatea șoferilor depistați nu aveau permis sau erau băuți.

Peste 200 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 23 – 24 septembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 48 de ore au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 63.355 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 63 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 47 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 30 de bicicliști, 14 pietoni, doi utilizatori de trotinete electrice, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru depășiri neregulamentare, opt pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, două pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor, au fost sancționate patru opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 30 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Aușeu / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea fără permis, un moped neînmatriculat.

Vineri, 23 septembrie, la ora 09.40, pe D.N., pe direcția Aușeu – Gheghie, polițiștii Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Borod au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din comuna Aușeu, județul Bihor, în timp ce conducea un moped neînmatriculat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Borod continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cornițel / Depistați în trafic, în timp ce conduceau vehicule neînmatriculate.

Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 12.45, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Cornițel, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 57 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, în timp ce conducea o autoutilitară neînmatriculată, care avea aplicate plăcuțe cu un număr fals de înmatriculare.

Tot sâmbătă, 24 septembrie a.c., la ora 09.30, pe D.N.1, în localitatea bihoreană Cornițel, polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din comuna Sântandrei, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare au fost retrase.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri din Aleșd.

Cercetați penal pentru conducere fără permis.

Vineri, 23 septembrie, la ora 23.25, pe drumul comunal 97, în localitatea bihoreană Olcea, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Craiva, județul Arad, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, sâmbătă, 24 septembrie, la ora 18.20, pe un drum public din localitatea bihoreană Tileagd, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din comuna Aștileu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întomit dosar penal, iar cercetările continuă.

Beiuș / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 02.20, pe strada1 Decembrie 1918 din municipiul Beiuș, polițiștii Biroului Rutier Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Drăgănești, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,41 mg./l alcool în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii rutieri beiușeni continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Oradea / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Sâmbătă, 24 septembrie, în jurul orei 19.40, pe strada Iuliu Maniu din municipiul Oradea, polițiștii de ordine publică orădeni au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni.

Polițiștii bihoreni continuă zilnic acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Bihor, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, precum și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri