3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

A curs cu amenzi pentru trotinetiști

Peste 100 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Miercuri, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 104 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 42.545 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 39 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 14 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 10 utilizatori de trotinete electrice, opt pietoni, opt sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, două opriri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru utilizarea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere, una pentru lipsa ITP, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Vășad / Cercetat penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Miercuri, 5 octombrie, la ora 18.40, pe drumul comunal 3, în localitatea bihoreană Vășad, polițiștii Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai au depistat în trafic un localnic, de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism.

La solicitarea legală a polițiștilor, cel în cauză a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Postului de Poliție Curtuișeni.

Oradea / Implicat într-un evenimet rutier fără victime, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Miercuri, 5 octombrie, la ora 08.20, pe strada Războieni din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din Oradea, care, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, a fost implicat într-un eveniment rutier fără victime.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri orădeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri