3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Oradea găzduiește Zilele Inteligenței Artificiale

Experții în domeniul Inteligenței Artificiale își dau întâlnire pe 12-13 cctombrie 2022 la Oradea, în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Inteligenței Artificiale românești

O echipă de experți locali și internaționali, în parteneriat cu Oradea Tech Hub organizează în perioada 12-13 octombrie a treia ediție a Zilelor Inteligenței Artificiale românești. Aceasta este prima ediție cu prezență fizică, cele doua ediții anterioare fiind organizate virtual în Iași (2021) și Brașov (2020). Scopul evenimentului este acela de a ajuta la dezvoltarea și revoluționarea domeniului Inteligenței Artificiale (IA) în România prin creșterea comunității locale de IA și crearea de legături cu specialiști din Diaspora, dar și din comunitatea Est Europeană și internațională.

Sectorul Inteligenței Artificiale a cunoscut în ultimiii ani o dezvoltare fulminantă, la nivel global. În Europa, în special Europa de Vest, Statele Unite, Canada sau China sunt alocate sume importante pentru dezvoltarea domeniului și găsirea de strategii naționale menite să maximizeze impactul pozitiv al acestui domeniu asupra societății. Și în România există eforturi din partea sectorului universitar și privat (inclusiv start-up-uri) de a inova și dezvolta soluții bazate pe IA. De asemenea, guvernul lucrează activ la crearea unei strategii naționale menită să accelereze implementarea soluțiilor bazate pe IA.

În cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Inteligenței Artificiale românești vor avea loc mai multe prezentări tehnice susținute de specialiști din întreaga lume, dar și dezbateri pe teme de interes pentru România, precum: dezvoltarea comunității de IA, politici publice legate de IA în România, dar și modalități de integrare a sectorului de IA în România.

Dezbaterile vor fi susținute de specialiști de la instituții renumite din România și din străinătate: Université de Montréal, Serbian AI Institute, DeepMind, University of Cambridge, University of Illinois at Chicago, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brașov. Sectorul public va fi reprezentat de ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja, și consilierul de stat al Președintelui României, Constantin Dudu Ionescu.

În cadrul evenimentului va avea loc și o sesiune dedicată start-up-urilor. Studenții și alți cercetători au oportunitatea de a-și prezenta proiectele în fața unor experți de talie mondială.

Important de știut este faptul că, studenții care își doresc să ia parte la eveniment au puse la dispoziție de organizatori burse speciale menite să le garanteze participarea.

Ediția a treia a Zilelor Inteligenței Artificiale românești nu ar fi posibilă fără sprijinul generos al mai multor companii ce dezvoltă soluții bazate pe IA, precum Bitdefender, Orange, Qubiz, UiPath, AI Insider, BRD, Elektrobit, Google și Normandia.

De asemenea, echipa de organizare este sprijinită de către Universitatea din Oradea, ARIA (Asociaţia Română pentru Inteligenţă Artificială), Universitatea Emanuel din Oradea și Repatriot.

Evenimentul este deschis publicului larg, iar biletele sunt puse în vanzare pe https://days.airomania.eu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri