0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Vitezoman pe Calea Aradului. A rămas trei luni fără permis.

301 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

142 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză, iar 48 de permise de conducere au fost reținute.

În perioada 7 – 9 octombrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 301 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 116.840 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 48 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 142 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 28 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 28 de pietoni, 14 bicicliști, șase utilizatori de trotinete electrice, au fost sancționate nouă depășiri neregulamentare, șase sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere, cinci pentru conducere sub influența alcoolului, opt sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 55 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, vineri, 7 octombrie a.c., la ora 16.47, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 142 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Duminică, 9 octombrie , la ora 09.37, pe raza localității bihorene Urvind, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un localnic, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, vineri, la ora 15.50, pe drumul județean 795, în localitatea bihoreană Gurbediu, polițiștii Biroului Rutier Salonta au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din comuna Tinca, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Marghita / Depistat de polițiști în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Vineri, la ora 10.28, pe D.N. 19/B, între localitățile bihorene Marghita și Chiribiș, polițiștii Biroului Rutier Marghita au depistat în trafic un bărbat de 52 de ani, din Marghita, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier Marghita.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri