3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

(Video) 38 de cetăţeni străini ascunşi în TIR-uri, depistați la frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Borș I, au depistat 38 de cetăţeni din Maroc, Pakistan, Afganistan, Bangladesh, Siria și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unui ansamblu rutier, respectiv unui microbuz, ambele înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, metal și piese auto pentru societăți comerciale din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost depistați, ascunşi în compartimentele destinate mărfurilor, 28 de cetăţeni din Pakistan, Afganistan, Bangladesh, Siria și India, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I, judeţul Bihor, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, pe ruta România-Spania.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate zece cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 20  și 45 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.        

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri