3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Vitezoman prins cu 138 de km/h pe Calea Aradului

459 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

Au fost reținute 43 de permise de conducere, iar peste 320 din sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

În perioada 4 – 6 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 459 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 223.230 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 43 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 328 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 46 de sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,au fost sancționați 18 bicicliști, șase pietoni, șase sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate șase depășiri neregulamentare, 4 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Sâmbătă, 5 noiembrie, la ora 11.09, pe D.N. 79, pe Calea Aradului din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Gepiu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 138 de km/h, înregistrată radar, pe un sector de drum pe care viteza de deplasare este limitată la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri