11.1 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Drumul județean Aștileu-Roșia a fost asfaltat

DRUMUL JUDEȚEAN AȘTILEU – ROȘIA, ASFALTAT

Lucrările de modernizare a drumului județean care leagă comunele Aștileu și Roșia au ajuns la final.

Întreaga lungime de 34 de km are turnat stratul final de asfalt, inclusiv marcajele. Mai sunt de montat pe ultimii 2 km, înspre Roșia, parapeții metalici de protecție.

La solicitarea primarilor din comunele Aștileu, Vadu Crișului, Măgești și Șuncuiuș, comune ce sunt pe traseul drumului, Ilie Bolojan a ieșit în teren împreună cu constructorul pentru a conveni lucrările de racordare a drumului județean la drumurile comunale din zonă.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bihor, pe teritoriul satelor Călățea, Gălășeni, Tomnatic și Zece Hotare vor fi asfaltați ultimii zeci de metri de pe fiecare drum comunal, la intersecția cu drumul județean, în așa fel încât accesul la drum să se facă fără probleme, iar aluviunile să nu ajungă pe drumul județean în sezonul ploios.

Vor mai fi remediate și câteva accese la gospodăriile riveranilor. Dacă vremea ne va permite, aceste completări vor fi făcute anul acesta. Dacă nu va fi posibil, în primăvara anului viitor. Înaintea recepției finale vor mai fi curățate acostamentele și șanțurile, în așa fel încât să se poată face o bună întreținere a drumului județean în anii următori.

Noul drum modernizat va ușura accesul către satele din zonă, va asigura o legătură mai scurtă între Aleșd și Beiuș și va contribui la dezvoltarea turismului în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri