3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

(Video) Accident grav la Diosig. Două persoane încarcerate.

Pompierii militari bihoreni acționează în momentul de față pentru salvarea persoanelor implicate într-un accident rutier, produs pe DN 19, pe raza localității Diosig.

Vineri, în jurul orei 14.15, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 19, pe raza localității Diosig, între un autotren și un autoturism, eveniment în care au fost implicate patru persoane (trei aflate în autoturism și șoferul autotrenului).


La locul indicat de apelant au fost mobilizate imediat, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Săcueni și Gărzii Sălard, cu o autospecială cu modul de descarcerare și cu două ambulanțe SMURD de tip B2 și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Bihor, cu ambulanța tip C1 și cu autospeciala medicului de urgență.


Echipajul de descarcerare a evacuat două persoane rămase captive în mașina avariată, predându-le echipajelor medicale și paramedicale ale SMURD, care au procedat la evaluarea de specialitate a celor patru persoane implicate în accident și la acordarea îngrijirilor necesare celor trei bărbați răniți, care se aflaseră în autoturism. Șoferul autotrenului nu a suferit răni.

Victimele vor fi transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Recomandările pompierilor pentru cei care ajung la locul lui accident rutier:

NU VĂ PANICAȚI!
Sunați la 112. Oferiți locația cât mai exactă.
Porniți luminile de avarie pentru a semnaliza și celorlalți participanți la trafic, producerea accidentului.
Aflați dacă sunt persoane blocate care nu pot ieși. Transmiteți acest lucru operatorului 112.
Oferiți informații despre numărul persoanelor implicate.
La nevoie, utilizați stingătorul din dotare – în urma accidentului pot exista scurgeri de carburant sau chiar flacără deschisă, existând un pericol de incendiu.
Pregătiți locul pentru sosirea echipajelor medicale – rugați toți șoferii mașinilor oprite să facă un culoar liber pentru echipajele de intervenție.

ESTE INTERZIS!
Să schimbați poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane.
Să preluați victimele de la faţa locului cu scopul de a ajunge cât mai repede la o unitate spitalicească fără a aştepta sosirea echipajelor medicale.
Să părăsiți locul accidentului până la sosirea echipajelor de poliție

Cum acordăm primul ajutor:

Înainte de a coborî din mașină, luați în calcul riscurile posibile: incendiu, trafic deschis, teren alunecos, instabilitatea mașinii accidentate sau existența unor substanțe periculoase (în cazul mașinilor de transport marfă există marcaje specifice).
În cazul în care nu cunoașteți măsurile de acordare a primului ajutor, rezumați-vă la a încerca să calmați victimele, să le comunicați că ați alertat echipajele de intervenţie şi să le recomandați să nu efectueze mişcări bruşte care să le agraveze starea medicală.
Doar dacă există un pericol iminent de incendiu, scoateți victimele menţinând în permanență coloana vertebrală în linie dreaptă (cap – gât – trunchi), pentru a evita agravarea leziunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri