8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Peste 58 tone de deşeuri oprite la Borș II , Borș I și Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, BorșI, împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor și Arad au efectuat controlul pentru patru mijloace de transport încărcate cu peste 58 tone de deșeuri constând în îmbrăcăminte , încălțăminte second-hand, hârtie, carton, lermn și plastic.

Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară celor patru mijloace de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II, Borș I și Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de către patru cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, încălțăminte second-hand, hârtie, carton, lermn și plastic de la diferite societăți comerciale din Germania și Italia pentru  firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului  Județean Bihorși Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi reprezentanţi ai Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorului Bihor și Arad.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijloacele de transport erau încărcate cu 58.984 kg de deșeuri constând în articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, second-hand, hârtie, carton, lermn și plastic pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri