8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Consorțiu pentru învățământ dual

Consorțiu pentru învățământ dual

Consiliul Județean Bihor și Consiliul Municipal Oradea au aprobat vineri, 16 decembrie, înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual.

În acest sens, va fi încheiat un parteneriat între Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, companii private și mai multe unități de învățământ din județ: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Oradea, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Oradea, Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd și Liceul Tehnologic „Unirea” Ștei.

Înființarea consorțiului pentru învățământ dual „Campus Oradea” are ca scop creșterea calității formării elevilor/studenților în raport cu cerințele pieței muncii. În vederea stabilirii companiilor care vor face parte din consorțiu, Consiliul Județean Bihor a demarat o procedură de selecție.

Ne propunem ca împreună cu principalele companii din oraș, să pregătim oameni pentru sectoare precum cel industrial, mase plastice, instalații, construcții, meseriași în mai multe domenii.

Unul dintre avantaje este că va fi necesar acordul companiilor pentru toți cei care vor preda, pentru că acestea vor da burse elevilor. Asta înseanmă că profesorii vor fi nevoiți să își adapteze materiile. De asemenea, companiile vor putea trimite inginerii să țină cursuri, dacă vor considera că este necesar. Sperăm ca în anii următori campusul să fie unul dintre exemplele care să promoveze învățământul dual, să conecteze mai bine zona de educație la cererile pieței, iar noi, ca autorități locale, să fructificăm această oportunitate de accesare de fonduri europene pentru promovarea unor astfel de proiecte”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Oportunitatea de finanțare pentru acest consorțiu este Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La capitolul educație, se alocă 338 de milioane de euro pentru înființarea a 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a 10 campusuri profesionale integrate.

Vă reamintim că ședința ordinară a lunii septembrie, Consiliul Județean Bihor a aprobat reconversia campusului școlar care este în construcție pe strada Ceyrat din Municipiul Oradea, dintr-un campus pentru învățământ special în unul pentru învățământ dual. Acesta se află în imediata vecinătate a Universității Oradea și a viitorului Parc Științific și Tehnologic, un proiect realizat din fonduri europene de Consiliul Județean Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri