3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Parcul Rectorului, din cartierul Episcopia, se extinde la aproximativ 4.000 de metri pătrați

Parcul Rectorului, din cartierul Episcopia, se extinde la aproximativ 4.000 de metri pătrați

Parcul aflat în curs de amenajare în zona străzilor Matei Corvin și Rectorului, din cartierul orădean Episcopia, va fi extins cu încă 1.500 de metri pătrați, în final urmând să aibă o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați, a anunțat primarul Florin Birta în conferința de presă de azi, 22 decembrie.

Consilieri orădeni au aprobat astăzi, în ședința care a urmat conferinței de presă, extinderea proiectului inițial „Amenajare parc public str. Matei Corvin – str. Rectorului”, etapa I, aflat în faza de realizare a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire și proiect tehnic pentru execuția lucrărilor, respectiv execuție lucrări.

„Amenajăm un parc în zona străzii Rectorului, în cartierul Episcopia. Am primit un teren de aproximativ 700 de metri pătrați de la Ministerul Agriculturii, la care se adaugă un teren de 750 metri pătrați al municipiului Oradea. Colegii de la Direcția Patrimoniu Imobiliar au identificat încă 1.500 de metri pătrați de teren, unde au cumpărat două locuințe, plus s-a expropriat o hală metalică, astfel că s-a ajuns la o suprafață de aproximativ 4.000 de metri pătrați pe care va fi dezvoltat acest parc.

Prima etapă a parcului a fost scoasă la licitație, fiind emis ordinul de începere a contractului de proiectare. Asta înseamnă că în primăvară vor demara lucrările pentru construcția acestui parc. Dorim ca, odată cu începerea lucrărilor la etapa I, să demarăm procedurile pentru etapa II, astfel încât anul viitor, la final, acest parc să fie funcțional. Vom avea 4.000 de metri pătrați de zonă verde, în care locuitorii din cartierul Episcopia vor putea să se recreeze și să se relaxeze”, a precizat primarul Florin Birta în conferința de presă.

Proiectul prevede alei pietonale, extinderea locului de joacă, pistă de alergat, teren de fitness, mobilier urban, realizarea sistemului de iluminat, zone verzi și realizarea sistemului de irigații.

Valoarea totală a investiției este de 859.906,53 lei, inclusiv TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri