13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Dorel Vișan la Oradea: “Datorită lui Eminescu suntem în istorie!”. Actorul va susține vineri un recital de poezii

Moment de gală, vinerea aceasta, pe scena Teatrului de Stat Regina Maria din Oradea. Orădenii sunt invitați începând cu ora 18.00, la un spectacol extraordinar dedicat poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia,, Zilei Culturii Naționale”.

Invitatul special al evenimentului, celebrul actor Dorel Vișan, va vorbi despre mesajul filozofic al operei lui Mihai Eminescu și va recita poezii scrise de poetul nostru național. De asemenea, Cvartetul Filarmonicii de Stat Oradea va interpreta mai multe fragmente muzicale în acord cu tematica evenimentului.

Spectacolul este organizat de Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea și Filarmonica de Stat Oradea. Prezent încă de luni la Oradea, Dorel Vișan a vorbit despre opera lui Eminescu și despre previziunile pe care acesta le-a făcut în urmă cu aproape două secole.

Cunoscutul actor a povestit și despre uimirea pe care a avut-o atunci când a vizitat Cuba. Oamenii de cultură de acolo îl consideră pe Mihai Eminescu, ca fiind cel mai mare poet al tuturor timpurilor.

Biletele cu titlu gratuit, sunt disponibile pe site-ul: www.bilete.ro/ziua-culturii-nationale/ziua-culturii-nationale-13-ian-2023/

Vineri, la orele prânzului, omul de teatru și film va vizita Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Oradea, unde le va vorbi tinerilor despre creația marelui poet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri