0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

(Video) Copil înecat în apele Crișului Negru, în Bihor

Copil înecat în apele Crișului Negru, în Bihor

Din nefericire, în pofida numeroaselor semnale de alarmă transmise de pompierii bihoreni, a recomandărilor adresate părinților, adolescenților și copiilor, anual, în perioda sezonului cald, la nivelul județului Bihor se produc tragedii “la scăldat”, victimele acestor nenorociri fiind, în multe cazuri, minore. 

Cel mai recent eveniment de acest fel a survenit astăzi, 08 iunie, când un băiat, în vârstă de 10 ani, s-a înecat în apele Crișului Negru, pe raza localității Tinca.

La locul indicat de apelanta numărului unic 112, au fost mobilizate imediat, opt echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii de Pompieri Tinca, Detașamentului de Pompieri Salonta și Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, din care șase de căutare-salvare de la înec, cu bărcile din dotare, un echipaj de pompieri scafandri și un echipaj de pompieri paramedici, precum și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și elicopterul SMURD. De asemenea, au fost contactați reprezentanții SalvaDrone pt. a asigura sprijin în misiunea de căutare  a copilului, cu ajutorul dronelor.

În jurul orei 19.30, după aproximativ două ore de căutări,  copilul a fost găsit de scafandri, la o adâncime de circa 2.50 – 3 metri, însă din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat, medicul prezent la fața locului declarând decesul acestuia.

În acest context, pompierii trag din nou, un semnal de alarmă referitor la pericolul pe care îl implică ignorarea măsurilor specifice de prevenire a înecului, adresându-vă rugămintea de a supraveghea în permanență, copiii aflați în apă sau în proximitatea acesteia, de a vă scălda și de a le permite copiilor să se scalde doar în locuri special amenajate pentru înot. De asemenea, vă recomandăm să nu intrați  în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare și să evitați scăldatul solitar sau pe timp de noapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri