-2.2 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Mesaj RO-Alert. Furtuni în Oradea și Bihor. Evitați deplasările!

Orădenii au fost avertizați sâmbătă seara, printr-un mesaj de tip Ro-Alert despre starea vremii. Potrivit ISU Crișana, în intervalul orar 19:50 – 21:30, localnicii sunt rugați să evite deplasările și să găsească locuri de adăpostire. În perioada mai sus menționată, vor avea averse torențiale care vor acumula peste 30-35 l/ mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : PORTOCALIU
Data emiterii : 10-06-2023 ora 19 Nr. mesajului : 1Valabil de la : 10-06-2023 ora 19:50 până la : 10-06-2023 ora 21:30

In zona : Județul Bihor: Oradea, Sânmartin, Oșorhei, Nojorid, Biharia, Sântandrei, Ineu, Hidișelu de Sus, Borș, Cetariu, Tămășeu, Paleu;

Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină.

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase, recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării acestora, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura electrocasnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Totodată, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri