0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Lucrările la Complexul sportiv și turistic Pădurea Neagră, finalizate în proporție de 55%

Peste 50% din Complexul sportiv și turistic Pădurea Neagră, finalizat

Lucrările de construcție a Complexului sportiv și turistic Pădurea Neagră, un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, au ajuns la stadiul de 55%.

Situat pe raza unității administrativ-teritoriale Aleșd, obiectivul specific al proiectului constă în realizarea unui Complex sportiv și turistic ce va deservi activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg.

Concret, proiectul prevede construirea unei vile turistice de trei margarete, cu parter, etaj 1 și mansardă, unde se vor putea caza 42 de persoane, în 20 de camere. Noua construcție va avea bucătărie, sală de mese, o zonă de zi, birou administrativ, iar la parter va fi amenajată și o cameră de cazare pentru persoane cu dizabilități locomotorii, echipată cu grup sanitar propriu.

În plus, se vor amenaja și un teren de sport multifuncțional cu dimensiunile 20×40 metri, și un teren de fotbal cu dimensiunile 90×60 metri, cu gazon sintetic. De asemenea, vor fi amenajate parcări și amenajări exterioare.

Principalul obiectiv care se dorește a fi obținut prin realizarea acestei investiții este de a crește gradul de participare activă a populației de toate vârstele la activități sportive cu caracter permanent, în interesul ridicării și păstrării nivelului de sănătate.

Lucrările au început în mai 2020, iar constructorul, SC Da Vinci Construct & Proiect SRL, are termen 48 de luni să le finalizeze. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 6.750.893,87 lei, cu TVA. Proiectul este realizat din fondurile Consiliului Județean Bihor, în cadrul unui parteneriat cu Primăria Aleșd, care va prelua în administrare complexul, la finalizare.
Deosebita frumusețe a peisajelor, cât și calitatea sporită a aerului fac potrivit acest amplasament pentru realizarea obiectivului, transformându-l într-un loc ideal pentru organizarea diverselor cantonamente sau eventuale campionate sportive (fotbal, baschet, handbal, tenis etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri