8.9 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Un bihorean s-a trezit cu un proiectil în curtea casei

Un localnic din Poienii de Sus a găsit un proiectil în curtea casei

Un proiectil de calibru 76 milimetri, în stare de funcționare, a fost ridicat luni, 10 iulie, din localitatea Poienii de Sus, comuna Buntești, de către echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Sesizarea, primită în cursul după-amiezii zilei de luni, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, prin Sistemul Unic 112, a fost făcută de un localnic, care a găsit o muniție în curtea propriei gospodării, în timp ce efectua săpături pentru fundația unui clădiri.

După identificarea muniției – un proiectil de calibru 76 milimetri, funcțional, provenit din cel de-al Doilea Război Mondial, pompierii militari pirotehniști au cercetat zona în vederea asanării altor potențiale muniții, după care au transportat și depozitat proiectilul în condiții de siguranță.

Munițiile rămase neexplodate au încărcătura de exploziv intactă și în multe cazuri, chiar și focosul, de aceea există riscul ca acestea să explodeze. Locurile unde pot fi găsite aceste tipuri de muniție sunt, în general, următoarele : la suprafața pământului (pe terenuri agricole, în păduri și desișuri); îngropate sub pământ, descoperite cu ocazia săpăturilor și arăturilor agricole, excavațiilor pentru fundațiile construcțiilor, defrișărilor, lucrărilor de irigații etc.; sub apă, în râuri, lacuri sau bălți, descoperite cu ocazia unor lucrări hidrotehnice sau întâmplător în timpul scăldatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri