-2.2 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Bănuiți de trafic de droguri de mare risc, prinși în flagrant delict în Oradea

BĂNUIȚI DE TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC, PRINȘI ÎN FLAGRANT DELICT

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

La data de 19 iulie, în municipiul Oradea, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au prins în flagrant delict un tânăr, de 23 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 47 de grame de pulbere cristalizată 3CMC (drog de mare risc).

De asemenea, în autoturismul acestuia, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, alte 10 grame de astfel de substanță, porționată în pungi pregătite pentru vânzare.

La aceeași dată, la locuința tânărului a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor alte 147 de grame de pulbere cristalizată 3CMC, 28.600 de lei, 200 de euro, un telefon mobil și un cântar electronic de precizie.

Ulterior, în municipiul Oradea, polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au prins în flagrant delict un bărbat, de 27 de ani, din Oradea, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Bărbatul de 27 de ani, în legătură cu care există suspiciunea că i-ar fi furnizat drogurile tânărului de 23 de ani, a fost depistat în timp ce ar fi încercat să comercializeze 150 de grame de pulbere cristalizată 3CMC.

Ulterior, bănuitul ar fi predat polițiștilor alte 80 de grame de cannabis, pe care le deținea în locuința sa, în vederea comercializării.

Cele două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Oradea, iar, după audierea acestora, procurorul de caz a dispus măsura reținerii lor, pentru 24 de ore, fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cursul acestei zile, cei doi bănuiți vor fi prezentați la Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri