3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Peste 130 de intervenții ale pompierilor bihoreni în urma furtunii de marți

Peste 130 de intervenții ale pompierilor bihoreni pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

Marți, 25 iulie a.c., în intervalul orar 17.00-20.20, în dispeceratul ISU Bihor au fost primite 545 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care semnalau efecte ale vijeliilor manifestate în județ.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în Oradea, Salonta, Aleșd și Marghita, au fost mobilizați cu operativitate, pompierii militari din cadrul a șapte subunități ale ISU BH (Detașamentele 1 și 2 Oradea, Detașamentul Marghita, Detașamentul Salonta, Stația Aleșd, Garda 1 Mai și Garda Sălard), cu 15 autospeciale de intervenție, echipamente și accesorii specifice acestor tipuri de misiuni.

Între orele 17.00 – 23.30, pompierii bihoreni au desfășurat 137 de operațiuni de înlăturare a efectelor furtunii, din care peste 100 în municipiul Oradea.

Echipajele de pompieri au deblocat 60 de drumuri naționale și județene, au degajat acoperișurile a 11 clădiri sau părți din acestea, desprinse de vântul puternic, au îndepărtat copacii prăbușiți pe 54 de autovehicule și au înlăturat alți 11 arbori căzuți pe trotuare, garduri etc.

Pompierii paramedici au acordat îngrijirile necesare unei persoane rănite în urma spargerii unei ferestre, transportând-o ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor.

În scopul gestionării cât mai rapide și optime a evenimentelor provocate de vijeliile manifestate în județ, la nivelul ISU BH a fost activată grupa operativă, a fost transmis mesaj RO-ALERT pt. avertizarea populației aflate în zonele afectate de furtuni, au fost trimise informări Comitetelor Locale pt. Situații de Urgență și a fost crescută capacitatea operațională cu personal aflat în tura liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri