3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Parcarea de tip Park and Ride prinde contur. Se amenajează piațeta din jurul Catedralei Ortodoxe

Parcarea de tip Park and Ride prinde contur. Se amenajează piațeta din jurul Catedralei Ortodoxe

Piațeta de deasupra parcării subterane din zona Catedralei Ortodoxe începe să prindă contur, fiind montat deja pavajul de porfir pe o suprafață de 250 mp. Este vorba de zona dinspre Banca Românească.

Spațiul public pietonal care va rezulta prin amenajarea zonei de deasupra parcării de tip park and ride va avea o suprafață de 7.000 mp, aria desfășurată a parcajului aflat dedesubt fiind de 7.047 mp.

Această zonă pietonală va asigura legătura între Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie și Cetatea Oradea și va fi amenajată cu mobilier urban corespunzător – corpuri de iluminat, jardiniere, pergole, precum și zone verzi.

În ceea ce privește lucrările la parcarea de tip park and ride amenajată în jurul Catedralei Ortodoxe, acestea au avansat vizibil, stadiul fizic al lucrărilor fiind în acest moment de 43%. Parcarea subterană va avea o capacitate de 258 de locuri, din care 6 pentru încărcarea mașinilor electrice, 10 pentru persoanele cu dizabilități și 31 pentru motociclete.

Detaliat, stadiul de execuție al parcării se prezintă astfel: fundațiile și stâlpii – 100%, pardoseala – 90%, planșeul – 65%, instalațiile electrice – 25%, rețeaua de apă pluvială – 75%, rețeaua de încălzire cu agent termic – 90%.

De menționat că vestigiile arheologice descoperite cu ocazia cercetărilor vor fi puse în valoare și vor putea fi vizitate de public. Astfel, acestea vor fi vizibile atât din zona amenajată pentru parcare a demisolului, cât și din spațiul de deasupra, de la suprafață, prin golurile prevăzute special în planșeu.

Lucrările sunt executate de S.C Construcții Erbașu împreună cu S.C Simbac și Electrofor și au ca termen de finalizare sfârșitul lunii decembrie a acestui an. Valoarea lucrărilor este de 33.704.700 lei (plus TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri