8.9 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

FC Bihor a învins Poli Timișoara

Fotbaliştii de la FC Bihor şi-au continuat, sâmbătă, seria jocurilor amicale, de verificare, cu o dispută în compania unei alte echipe de tradiţie din fotbalul românesc, Poli Timişoara, formaţie care a retrogradat în această vară din Liga a II-a în Liga a III-a.

Partida, care s-a desfăşurat pe o căldură sufocantă, pe Stadionul Iuliu Bodola, s-a încheiat cu victoria orădenilor cu scorul de 1-0, după ce la pauză tabela indica egalitate, 0-0.

Unicul gol al întâlnirii l-a reuşit Florin Chitaş, în minutul 80, dar exceptând prima parte a primei reprize, jocul a fost dominat de „roş-albaştri”.

Din cauza căldurii foarte mari, arbitrul Cristian Bologan a oprit de două ori pe repriză jocul, oferind posibilitatea jucătorilor de a se hidrata.

Prima ocazie a disputei au avut-o oaspeţii, în minutul 14, când Fabian Marincu a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar a trimis peste transversală. În minutul imediat următor însă, FC Bihor şi-a creat prima mare ocazie de gol, după o minge trimisă în careu de pe partea stângă, Loren Ioviţă a trimis din 8 metri, din poziţie centrală, dar din faţa porţii a respins un fundaş al oaspeţilor.

În minutul 20, Andrei Chindlea a trimis un şut-centrare de pe partea dreapta, portarul Murciu a respins în faţă, Ionuţ Ban s-a aflat în apropiere, dar din faţa sa, Cosmin Bocşan a reuşit să degajeze.

Pe finalul primei reprize, orădenii au luat cu asalt careul celor de la Poli, timp în care au ratat trei ocazii mari. În minutul 43, Serediuc i-a trimis în dreapta lui Chindlea, care a şutat din unghi, dar portarul a respins în corner, de lângă bară. În minutul următor, după o centrare de pe stânga, acelaşi Andrei Chindlea a reluat cu capul din poziţie bună, din 8 metri, dar portarul timişorean a scos.

Apoi, în minutul 45, din nou Tiberiu Seredic i-a trimis în partea dreaptă lui Chindlea, acesta a trimis în faţa porţii, Ionuţ Ban a venit lansat din spate, dar şutul său, violent, a trecut pe lângă bară. Ultima ocazie din prima repriză s-a petrecut în minutul 45+2, când Tiberiu Serediuc a executat o lovitură liberă, scoasă de portar.

Schimbări masive în repriza a doua

Deşi nu şi-a propus la început, din cauza căldurii, la pauză, antrenorul Florin Farcaş a schimbat aproape întrega echipă. Astfel, cu excepţia lui Răzvan Gunie, din minutul 46 au evoluat alţi jucători.

Mai proaspeţi, noii intraţi la FC Bihor au început bine jocul din partea secundă, iar Sergiu Jurj a avut o bună oportunitate în minutul 47, când a fost angajat în careu, dar nu a reuşit să-l învingă pe portar. În minutul 55, David Popa de la Poli a prins un şut bun de la 28 de metri, dar pe lângă bară.

În minutul 73, cei de la FC Bihor au trimis şi ei periculos spre poartă, de la 22 de metri, dar puţin pe lângă, pentru ca în minutul 77, Sergiu Jurj să intre în careu şi să şuteze periculos, dar portarul Micloş a scos în doi timpi.

În minutul 80 a venit însă golul, când mingea a ajuns la Florin Chitaş, la 22 de metri de poartă, uşor lateral stânga. Acesta şi-a potrivit balonul şi a şutat direct în colţul lung al portarului timişorean, 1-0 pentru FC Bihor, după o frumoasă execuţie.

Până la finalul disputei, timişorenii au mai avut o bună oportunitate, în minutul 85, lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă, dar David Ciurel a trimis peste transversală. S-a încheiat 1-0, iar FC Bihor şi-a adjudecat cea de-a patra victorie din seria amicalelor din această vară.

O victorie meritată

„A fost o victorie scurtă, dar meritată, o victorie obţinută pe o căldură insuportabilă, cu un angajament în ambele reprize. Sunt mulţumit, pentru că după două săptămâni de semicantonament, cu antrenamente duble, pe fond de oboseală, pe fond de încărcătură mare, eu zic că ne-am ridicat la un nivel bun de Liga a III-a. Am creat momente bune de joc, am pus presiune pe adversar, ne-am creat foarte multe ocazii, astfel, una peste alta, nu pot să fiu decât mulţumit şi bucuros că am terminat perioada de încărcare, iar de acum încolo vom pune accent pe ceea ce înseamnă elementele jocului tactic”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

FC Bihor Oradea – Poli Timişoara 1-0(0-0)
A marcat: Florin Chitaş (min. 80)

FC Bihor: Mihai Pânzariu (min. 46 Radu Bob) – Călin Jurj (min. 46 Flaviu Drăgan), Alex Popa (min. 46 Sergiu Bactăr), Daniel Stan (min. 46 Ricardo Farcaş), Loren Ioviţă (min. 46 Alexandru Stoian) – Vadim Calugher (min. 46 George Cherman), Răzvan Gunie (min. 78 Alin Valkai) – Andrei Chindlea (min. 46 Andrei Moga), Tiberiu Serediuc (min. 46 Alexandru Sorian), Ionuţ Ban – ctp. (min. 46 Florin Chitaş) – Marius Hosu (min. 46 Sergiu Jurj). Antrenori: Florin Farcaş – Dorin Mihuţ, Bogdan Guler şi Vlad Gheţe.

Poli Timişoara: Rareş Murciu (min. 60 Robert Micloş) – Robert Curescu (min. 67 Andro Mura), David Roşu (min. 60 Aurel Vlaicu), Cristian Bocşan – ctp., Cosmin Huminic (min. 60 David Ciurel), Carol Taub (min. 60 Denis Radu) – Iosif Rotariu (min. 73 Eric Adam) – Dan Pureca, Fabian Marincu (min. 70 Denis Boariu), David Popa (min. 60 Mario Oprea) – Patrick Paşcalău. Antrenori: Paul Codrea – Antonio Foale şi Remus Datcu.

Au arbitrat: Cristian Bologan – Alexandru Bogdănel şi Giuliano Marchica.

De menţionat că jucătorul Iosif Rotariu din actuala echipă a celor de la Poli nu are vreo legătură de rudenie cu bine cunoscutul fost jucător Iosif Rotariu, care şi el este implicat însă în actualul proiect al echipei timişorene şi care s-a aflat în tribunele Stadionului Iuliu Bodola la acest joc, alături de Costel Pantelimon.

Pentru FC Bihor va urma acum primul joc oficial din noul sezon, miercuri, 9 august, de la ora 17:30, la Sânmartin, cu Lotus Băile Felix. Meciul va conta pentru turul II al Cupei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri