8.9 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

26 de proiecte depuse până acum în cadrul Programului de bugetare participativă

26 de proiecte depuse până acum în cadrul Programului de bugetare participativă

Orădenii mai au la dispoziție aproximativ două săptămâni ca să depună cel puțin un proiect în cadrul programului de bugetare participativă derulat de Primăria Oradea. Până acum au fost înscrise 26 proiecte, prin care se propun diverse investiții care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai din cartiere.

Cei interesați mai pot să se implice activ în propunerea de proiecte până pe 3 septembrie, inclusiv.

Dintre cele 26 proiecte depuse în prima lună de la demararea programului, amintim: implementarea unui sistem modern de colectare a deșeurilor pentru câini prin instalarea de coșuri de gunoi speciale, echipate cu pungi, în zonele des frecventate de proprietarii patrupedelor; înființarea unei formații de suflători care să participe atât la diverse evenimente de protocol, cât și la concerte în aer liber; plantare de păduri urbane; instalarea a 12 bike repair stations (stații de reparat biciclete) în zonele de interes pentru bicicliști; conectarea liceelor din Oradea cu pistele de biciclete; înființarea unui parc în cartierul Riviera; treceri de pietoni cu denivelare iluminate, în zonele aglomerate etc.

De reamintit faptul că, de la debutul programului de bugetare participativă și până în prezent, în cele trei sesiuni, respectiv 2017, 2018 și 2022, 37 de proiecte propuse de către orădeni au fot selectate pentru a fi finanțate de la bugetul local.

Printre ele se numără și modernizarea Parcului Petőfi, care se află în desfășurare, precum și construirea parcării supraetajate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, obiectiv care a fost atribuit recent unei asocieri de firme și a cărei execuție va începe în perioada următoare.

Reamintim că bugetul total este de 1.500.000 lei, fiecare proiect putând să obțină o finanțare de la bugetul local de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA. Selecția proiectelor se va face în funcție de numărul de voturi obținute prin platforma online și la întâlnirile publice, până la epuizarea sumei.

Pot participa la această campanie persoanele fizice care au domiciliul, reședința, lucrează sau învață în Municipiul Oradea și care au împlinit vârsta de cel puțin 16 ani.

Depunerea proiectelor se poate realiza strict prin platforma online dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), de către persoane înregistrate cu cont de utilizator, un cetățean putând depune oricâte proiecte dorește, în oricare dintre domeniile precizate.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Oradea, să nu contravină reglementărilor regulamentului aprobat sau altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri