8.9 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Avansează lucrările la parcarea de tip “Park&Ride”

Pe măsură ce lucrările avansează, noua parcare modernă de tip „Park&Ride” din Piața Emanuil Gojdu își dezvăluie forma. Până acum, constructorul a finalizat lucrările de structură la corpurile P1 și P2 și lucrează la armarea planșeului aferent corpului P3. În paralel, muncitorii realizează infrastructura corpului P4 și avansează cu montarea pavajului la nivelul corpului P1 și cu lucrări la nivelul instalațiilor electrice și a sistemului de hidranți.

În ceea ce privește piațeta de deasupra parcării subterane, până în acest moment a fost montat pavajul din porfir pe o suprafață de 1.200-1.400 de mp. Spațiul public pietonal care va rezulta prin amenajarea acestei zone va avea o suprafață totală de 7.000 mp și va asigura legătura între Piața Unirii, Parcul 1 Decembrie și Cetatea Oradea.

Reamintim că parcarea va avea o capacitate totală de 258 de locuri, dintre care 6 pentru încărcarea maşinilor electrice, 10 pentru persoanele cu dizabilităţi şi 31 pentru motociclete, iar noua zonă pietonală din piațeta de deasupra parcării va avea o suprafaţă de circa 7.000 metri.

Vestigiile arheologice descoperite pe parcursul săpăturilor fi puse în valoare, astfel că cele două biserici şi ravelinul vor fi expuse protejat în spatele unei balustrade de sticlă, fără a fi acoperite sau placate, iar fundaţiile construcţiilor medievale vor fi marcate în podeaua parcării.

Lucrările sunt executate de S.C. Construcții Erbașu împreună cu S.C. Simbac și Electrofor și au o valoare de 33.704.700 lei (plus TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri