3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Șapte unități de învățământ din Oradea urmează să fie reabilitate termic

Șapte unități de învățământ din Oradea urmează să fie reabilitate termic

Un număr de șapte unități școlare din Oradea vor intra anul viitor în reabilitare energetică, după ce în cursul ședinței de miercuri, 13 septembrie, consilierii locali au aprobat documentațiile tehnico-economice și indicatorii tehnico-economici – faza Proiect Tehnic, aferente acestor investiții.

Unitățile de învățământ ale căror documentații au fost aprobate sunt:     

Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”;

Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”;

Școala Gimnazială „Octavian Goga”;

Școala Gimnazială „Oltea Doamna”;

Colegiul Național „Iosif Vulcan”;

Liceul „Lucian Blaga”;

Grădinița nr. 52 și creșa nr. 3 „Tărâmul Fermecat”.

Aceste reabilitări sunt finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea creșterii eficienței energetice în conformitate cu strategia de dezvoltare a municipiului. Conform legislației în vigoare, îmbunătățirea eficienței energetice este un obiectiv strategic al politicii energetice naționale, datorită contribuției majore pe care o are la realizarea siguranței alimentării cu energie, dezvoltării durabile şi competitivității, la economisirea resurselor energetice primare şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Prin realizarea lucrărilor privind „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei” ale acestor unități de învățământ, se urmărește reabilitarea energetică a clădirilor, astfel încât activitățile propuse să conducă la creșterea eficienței energetice a obiectivelor amintite mai sus.

„Proiectele care sunt finanțate prin PNRR, și pentru care au fost votate proiectele tehnice în cadrul ședinței de Consiliu Local, au finanțare asigurată. Au fost semnate contractele de finanțare, pentru acestea putem deja să dăm drumul la licitațiile necesare execuțiilor. Pentru aceste proiecte urmează ca în cel mai scurt timp să pregătim documentațiile și să dăm drumul la licitații. Asta înseamnă că anul viitor aceste clădiri vor intra practic în modernizare”, a declarat primarul Florin Birta.

Finanțarea investițilorse realizează prinProgramul Național de Redresare și Reziliență și bugetul local, iar valorile aferente fiecărei investiții în mod defalcat sunt:

– Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, în valoare de 11.728.179,08 lei fără TVA;

Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” – 19.345.776,85 lei fără TVA;

Școala Gimnazială „Octavian Goga” – 10.245.660,65 lei fără TVA;

Școala Gimnazială „Oltea Doamna” – 25.348.459,11 lei fără TVA;

– Colegiul Național „Iosif Vulcan”, B-dul Decebal, nr. 76 – 9.556.929,78 lei fără TVA,respectivColegiul Național „Iosif Vulcan” de pe str. Jean Calvin, nr. 3 – 17.775.278,98 lei fără TVA;

– Liceul „Lucian Blaga” – 15.665.343,49 lei fără TVA;

Grădinița nr. 52 și creșa nr. 3 „Tărâmul Fermecat” – 6.465.387,63 lei fără TVA.

Durata estimată de execuție a fiecărui obiectiv de investiții este de 24 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri