-2.8 C
Oradea
4 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Părintele Florin Tomoioagă lansează cartea: Unitatea pierdută a creației: introducere în ecoteologia ortodoxă

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman”, lansarea cărții Unitatea pierdută a creației: introducere în ecoteologia ortodoxă, autor Pr. Lect. Dr. Florin Toader Tomoioagă, apărută la Editura Doxologia, Iași, 2022. Evenimentul se desfășoară în cadrul Oradea FestiFall și va avea loc vineri, 13 octombrie 2023, ora 18.00, la Muzeul Memorial „Iosif Vulcan”.

Unitatea pierdută a creației: introducere în ecoteologia ortodoxă este cea mai recentă apariție editorială a universitarului orădean Florin Toader Tomoioagă, preot și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dr. Vasile Coman” din cadrul Universității din Oradea, care ne propune o nouă direcție de cercetare. Ecoteologia este inspirată de viziunea asupra creației lui Dumnezeu și a locului omului în ea, exprimată cu elocvență de importanți teologi precum Ioannis Zizioulas sau John Chryssavgis.

Autorul se prevalează de analize interdisciplinare pentru a regândi Creația în datul ei natural. Ne reamintește că echilibrul dintre om, mediul înconjurător și resursele naturale este echilibrul dintre suflet și trup printr-o abordare holistică a vieții, vizând traseul de la homo economicus la homo adorans. Din lecturarea volumului reiese și mesajul, acela că „estetica teologică ne obligă la responsabilitate socială”.

Intrarea la eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri