0 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Primăria Oradea cumpără alte 9 tramvaie de la Astra

A fost depusă o singură ofertă pentru achiziția a 9 tramvaie, finanțate prin PNRR

O singură ofertă a fost depusă în cadrul procedurii de achiziție a 9 tramvaie noi, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, cu posibilitatea de-a suplimenta contractul cu încă 16 tramvaie, în cazul în care este identificată sursa de finanțare.

Oferta a fost depusă de către Societatea Astra Vagoane Călători SA, cu o valoare estimată a unui tramvai de 8,785,612.99 lei, fără TVA, și o valoare estimată a achiziției de 79.070.516,91 lei, fără TVA.

Această sumă ar putea ajunge la 219.640.324,75 lei, fără TVA, pentru 25 de tramvaie, în cazul în care este activată clauza de revizuire. Finanțarea nerambursabilă este de 100% din PNRR.

Termenul de livrare pentru primele nouă tramvaie este între 12 și 18 luni de la ordinul de începere. Dintre acestea, trei sunt bidirecționale, iar șase sunt unidirecționale. Tramvaiele bidirecționale sunt foarte eficiente, în cazul în care se efectuează lucrări în anumite zone din oraș, putând deservi transportul public, nemaifiind necesară oprirea circulației lor pe tronsoanele respective.

Tramvaiele vor fi dotate cu aer condiționat, vor avea podea coborâtă 100% și vor recupera energie la frânare. Lungimea acestora va fi cuprinsă între 26 și 28 de metri, iar capacitatea minimă de 168 pasageri, dintre care minimum 40 pe scaune. Aceste tramvaie se vor adăuga flotei existente, care cuprinde și cele 20 de tramvaie achiziționate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional și livrate în perioada 2020 – 2022.

Cele 9 noi tramvaie vor fi achiziționate în cadrul proiectelor „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul Municipiului Oradea – etapa 1” și „Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul Municipiului Oradea – etapa 2”. Cele două proiecte sunt implementate de Primăria Municipiului Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri