3.9 C
Oradea
9 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Stadionul Motorul a intrat în reabilitare. Va putea găzdui meciuri internaționale

Se lucrează la modernizarea Stadionului Motorul

Odată cu realizarea complexului sportiv din spatele terenului de fotbal „Motorul”, investiție realizată cu finanțare guvernamentală prin Compania Națională de Investiții, și vechiul Stadion „Motorul” va fi modernizat. Astfel, la terminarea lucrărilor, iubitorii sportului vor beneficia de o adevărată bază sportivă în această zonă.

Lucrările de modernizare a Stadionului „Motorul” au ajuns la un stadiu de realizare de 40%. Lucrările sunt efectuate de Primăria Oradea prin Direcția Patrimoniu Imobiliar.

Stadionul avea nevoie de reabilitare, întrucât se află într-o stare avansată de degradare. Localizat pe Calea Clujului, nr. 202/C, acesta are o suprafață de joc degradată, fiind impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele se află într-o avansată de uzură.

Lucrările au demarat în cursul lunii iulie.

Modernizarea stadionului vizează: construirea unui corp de clădire cu destinația de vestiare și săli de fitness, instalația de nocturnă, sistem de drenaj a suprafeței de joc, refacerea suprafeței de joc, realizarea unui gard metalic spre Calea Clujului și realizarea tribunelor tip gradene.

Corpul de clădire cu destinația de vestiare și săli de fitness va avea o suprafață utilă de 265 mp și va include: o sală de fitness cu o capacitate de 50 locuri, 3 vestiare (2 pentru echipe și unul pentru arbitri), grup sanitar, zonă de dușuri, depozit. Structura de rezistență a clădirii este realizată, a fost turnat planșeul din beton armat și urmează realizarea părții de zidărie.

În ceea ce privește instalația de nocturnă, fundațiile acesteia sunt deja realizate, urmând montarea celor 8 stâlpi de susținere, pe care se vor monta apoi proiectoarele LED.

Sistemul de drenaj al suprafeței de joc este realizat în proporție de 90%. Acesta nu exista înainte de începerea lucrărilor. Astfel, apa de pe teren se va scurge prin rigole direct în canalizarea pluvială a orașului.

Suprafața de joc a terenului de fotbal a fost completată cu un strat de pământ vegetal (30 cm) pentru ridicarea nivelului suprafeței de joc, urmând înierbarea acesteia. Terenul are o suprafață de 6.423 mp, având o dimensiune de 62/103,6 m. De menționat că terenul va avea o instalație de irigare cu aspersoare automate.

Prin proiectul de modernizare vor fi realizate tribune tip gradene pe două rânduri de-a lungul stadionului existent.

În ceea ce privește gardul metalic de 140 m la frontalul stradal către Calea Clujului, au fost turnate fundațiile, urmând montarea stâlpilor și a panourilor metalice.

Lucrările sunt executate de S.C Construcții Bihor S.A, valoarea contractului de lucrări (proiectare +execuție) fiind de 2.940.365 lei.

După finalizarea modernizării, stadionul va putea găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri