7.2 C
Oradea
1 decembrie 2023
spot_img
- Publicitate -spot_img

Aurora boreală în România. A fost văzută și din Bihor. Vezi fotografiile din județ

Sursa foto – Facebook – Pensiunea Lavanda, Bratca

Imagini cu aurora boreală surprinse din România au apărut duminică seară pe rețelele sociale. Fenomenul extrem de spectaculos, care de regulă poate fi văzut la latitudini mari, după Cercul Polar, s-a prezentat sub forma unei „perdele” roșii care coboară din cer

Aurora boreală, cunoscută și sub numele de Aurora Polară, este un spectacol natural care se desfășoară în cerul nopții în regiunile polare ale Pământului. Specialiștii spun că fenomentul are loc atunci când particulele încărcate electric ale vântului solar interacționează cu atmosfera Pământului.

Relatări și fotografii au apărut pe reţelele de socializare din mai multe zone din țară: Timiș, Bihor, Cluj, Caraș Severin, București, Giurgiu, Ialomița, Tulcea.

În luna aprilie, aurora boreală a putut fi văzută în mai multe ţări din Europa, inclusiv în România. Atunci a fost declanșată de o furtună solară, cea mai puternică din ultimii ani.

În Bihor, imagini spectaculoase au fost surprinse în localitățile Bratca, Paleu, Ștei și Almașu Mic.

Sursa foto: Facebook – Daniel Balaciu – fotografie Almașu Mic

Sursa foto - Gyula Csaba - Paleu

Sursa foto – Facebook Gyula Csaba, fotografie Paleu

Sursa foto – Facebook Flavius Morar, fotografie Ștei

Diferența dintre aurora boreală roșie și aurora boreală verde

Pentru a deveni roșie, aurora boreală are nevoie de mai multă energie și este mult mai rară. Lumina aurorei boreale se întinde pe sute de kilometri în atmosferă. Lumina verde este produsă mai jos în atmosferă, la aproximativ 100 de kilometri, în timp ce lumina roșie se vede mai sus, la 200-300 de kilometri în atmosferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri