8.9 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean: au fost forați aproape toți piloții, urmează radierul

Parcarea supraetajată de la Spitalul Județean: au fost forați aproape toți piloții, urmează radierul

Avansează lucrările la noua parcarea supraetajată de pe str. Gheorghe Doja, care va deservi atât Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, cât și noul ambulatoriu, aflat de asemenea în construcție.

După ce în luna octombrie constructorul a început lucrările din zonă cu pregătirea terasamentelor, devierea rețelelor de utilități, asigurarea rezervei de incendiu și a postului de transformare a spitalului, a început și forarea celor 157 de piloți perimetrali, la adâncimi cuprinse între 11 și 18 metri, de diametre variabile, între N 6, Dn 80 și Dn 100.

Peste 130 de piloți au fost forați deja, iar până la finalul acestei săptămâni executantul va finaliza ultimii 21 piloți. Urmează excavații generale, după care se va realiza fundația efectivă a clădirii, radierul.

Parcarea supraetajată va avea 516 de locuri și va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării, ea urmând să fie conectată printr-o pasarelă de clădirea noului ambulatoriu.

Regimul de înălțime a parcării este de 5 niveluri (S+P+2E+Terasă).  Aceasta va asigura 21 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

Parcarea supraetajată este realizată de asocierea formată din DRUM ASFALT SRL – lider de asociere și GRUP CONSTRUCTII EST – asociat, valoarea contractului fiind de 45.854.744,67 lei (fără TVA). Investiția este finanțată din bugetul local.

Lucrarea are termenul de finalizare 18 luni. Prin această investiție, se va rezolva problema locurilor de parcare pentru aparținătorii celor internați în Spitalul Județean, pentru medici și riverani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri