11.1 C
Oradea
28 februarie 2024
spot_img

Povestea orădeanului Cornel Bubui, cel mai autentic Moș Crăciun din România

L-am găsit pe Moș Crăciun. Bătrânul din poveștile copilăriei s-a săturat de frigul din Laponia, așa că de câțiva ani, a ales să trăiască la Oradea. Are plete albe și o barbă lungă tot timpul anului și stă de vorbă cu fiecare copilaș pe care îl vede pe stradă. Acum are însă multă treabă, pentru că este nelipsit de la serbări și târguri de Crăciun, unde micuții îl așteaptă cu bucurie. Este povestea lui Cornel Bubui, un pensionar simpatic, care în această perioadă a devenit favoritul micuților din vestul țării.

El este Cornel Bubui, cel mai autentic Moș Crăciun din România. Bărbatul în vârstă de 64 de ani, a lucrat ca și coregraf dansator în timpul regimului comunist, iar mai apoi ca inginer în industria auto și de confecții. Din 2008 încoace, în fiecare iarnă, se transformă în personajul favorit al copiilor. Meseria îi vine ca o mănușă. Are ochelari de vedere, plete albe și o barbă lungă, ambele naturale, așa că pentru a-și intra în rol trebuie doar să se îmbrace în magicul costum roșu.

“Eu am încărunțit înainte de vreme, pe la 35 de ani, purtam și barbă, s-a ivit un moment când am fost rugat să fac pe moșu pentru că nu a mai putut cine trebuia să vină, am închiriat un costum de la teatru și de atunci a început tot, mi-am dat seama ce efect am avut asupra copiilor.

Costumul acesta este al meu total, din cap până în picioare, l-am făcut eu acasă. Toate întâlnirile îmi sunt pline de sentimente, de magie. Copiii cum se bucură la moș, încă de la intrare, e ceva fantastic. Încep să țopăie prin casă. Dacă mă întreabă cineva de unde am atâta energie, poi de acolo am, de la ei, ei mă inspiră și îmi dau energie și putere. Sunt minunați. Eu iubesc copiii, mereu am avut lipici la ei, cred că reușesc să vorbesc pe limba lor, ăsta e secretul”, ne-a mărturisit Cornel Bubui, considerat de mulți, drept cel mai autentic Moș Crăciun din țara noastră.

Sute de evenimente și întâmplări comice

De 15 ani de când activează ca și Moș Crăciun, Cornel Bubui a participat la sute de serbări și petreceri private de Crăciun, așa că a ținut în brațe mii de copilași. De toate își aduce aminte cu mare drag și se bucură și mai mult atunci când reușește să-i convingă chiar și pe cei mai sceptici dintre micuți, de existența lui Moș Crăciun.

“Am avut o situație foarte hazlie chiar anul trecut. Un băiat nu credea deloc în Moș Crăciun. Stătea așa foarte încrezător în fața mea, eu îi vorbeam, el spunea că nu, că e fals totul. Și după câteva momente mi-a zis că dacă sunt Moș Crăciun să îi spun ce mi-a scris el în scrisoarea pe care mi-a trimis-o. Apoi să îi spun cum îl cheamă, că doar Moșul le știe pe toate. Am scos o scrisoare din sacul meu, unde erau informații despre copii. L-am nimerit fix pe el. Zic uite Paul, ai făcut pozne, ai făcut asta și asta…el puțin așa crispat se uita în jur, apoi se uita iar la mine. După aceea i-am spus și despre cadoul pe care îl dorea. Și atunci l-am întrebat: Acum crezi în mine? Și mi-a zis daaaa. Am pățit și că era să rămân fără jumătate din barbă pentru că un părinte și-a trimis copilul să mă tragă de ea, că oricum e falsă. Sunt multe și momentele de acest gen.” , ne-a explicat Cornel, alături de care ai putea să stai la povești o noapte întreagă, fără să-ți dai seama de cum a trecut timpul.

Copiii îl recunosc vara în tramvai

Cornel Bubui nu scapă însă nici în restul anului de simpatia copilașilor, care îl recunosc pe străzile din Oradea, atunci când merge la piață sau la o scurtă plimbare prin cartier. Așa că e mereu pregătit să le aducă micuților zâmbetul pe buze.

“Pe stradă da, și în tramvai mă recunosc. De obicei am niște bomboane la mine, nu mă dau în spectacol, dar le fac cu ochiul, le fac cu mâna și când trec pe lângă ei le dau așa câte o bomboană. Sunt foarte amuzanți, se uită la mine și spun.. Moșuuuu. Asta în orice anotimp, chiar și vara, deoarece eu port barbă și plete mereu și atunci sigur că mulți mă recunosc. Dar și eu pe ei, rapid îmi dau seama cine sunt.”, a completat cel mai îndrăgit Moș Crăciun din zonă.

Sfaturi prețioase pentru cei care îl îndrăgesc

Să stai câteva minute în preajma lui sunt suficiente pentru a te umple de energie și de magia sărbătorilor care bat la ușă. Cornel are mereu zâmbetul pe buze, fața senină și o vorbă bună pentru fiecare om care îi iese în cale. De altfel, și copiilor încearcă să le ofere sfaturi bune, pentru a-i face să trăiască o viață cât mai sănătoasă, departe de tentațiile tehnologice ale acestei lumi.

“Vă jucați afară, cu prietenii, vă jucați în casă cu jucăriile, învățați și eventual la final seara, jumătate de oră pe tabletă sau telefon mobil. Nu-i sănătos. Se stâmbă spatele, nu faceți mișcare, deveniți obezi. Așa că nu îmi cereți să vă aduc telefoane mobile, eu vă aduc dar nu sunt bune pentru voi.” , le-a spus celor mici pe care i-a întâlnit la Târgul de Crăciun, organizat în stațiunea Băile Felix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri