13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Se deschide pasajul rutier subteran dintre Sântandrei și Oradea, din zona Cazaban

SE DESCHIDE CIRCULAȚIEI PASAJUL DINTRE SÂNTANDREI ȘI ORADEA, DIN ZONA CAZABAN

Mâine dimineață, în jurul orei 10, se va deschide circulației pasajul rutier subteran de pe drumul de legătură dintre comuna Sântandrei și zona Cazaban din Oradea. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

După ce timp de mai multe luni circulația a fost deviată, în aceste zile se execută ultimele lucrări: semnalizările rutiere, montarea bordurilor de la marginea pistei de biciclete și legarea la sistemul de evacuare a apelor pluviale.

Pasajul are o înălțime de 5 metri, două benzi de circulație de 3,5 metri lățime fiecare, o pistă de biciclete și un trotuar late de peste 3 metri. Acestea subtraversează drumul expres ce leagă Oradea de autostrada Transilvania.

În zona limitrofă acestui pasaj va fi cel mai important nod rutier din județul Bihor: intersecția cu drumul expres Arad – Oradea și legăturile cu Oradea și Sântandrei. Lucrările la nodul rutier sunt cuprinse în proiectul drumului expres Arad – Oradea și vor începe anul viitor. Această soluție de trafic, pasaje și bretele de viraj dreapta, va înlocui soluția inițială cu sens giratoriu și va fluidiza circulația.

Pistei de biciclete ce leagă Oradea de Sântandrei îi va fi asigurată continuitatea prin deschiderea acestui pasaj, siguranța bicicliștilor și a pietonilor fiind rezolvată printr-un parapet separator de protecție montat pe rampe și în pasaj.

“De mâine, după deschiderea circulației prin noul pasaj, constructorii de la Strabag vor trece la completarea terasamentului drumului expres, în zona pe unde a fost necesară devierea circulației. Pasajul este rezultatul unei colaborări între Compania națională de autostrăzi – CNAIR, Zona Metropolitană Oradea, Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor. Mulțumesc constructorilor și tuturor partenerilor pentru finalizarea acestei lucrări.Ne cerem scuze celor care circulă pe relația Toboliu, Giriș și Sântandrei, spre Oradea, pentru inconveniențele generate de aceste lucrări.”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri