3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Atenție șoferi! Cod galben de vânt în nordul Crișanei

ANM a emis o avertizare Cod Portocaliu de vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali, valabilă în intervalul 25 decembrie, ora 02.00 – 25 decembrie, ora 16.00.
Zone afectate: Carpații Orientali. În a doua parte a nopții de duminică spre luni (24/25 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (25 decembrie), în zona înaltă a Carpaților Orientali (în general la peste 1500 m) vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120…130 km/h.

De asemenea, ANM a mai emis un Cod Galben de intensificări ale vântului, valabil în intervalul 24 decembrie, ora 22.00 – 25 decembrie, ora 22.00.

Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat vântul va prezenta intensificări local în Transilvania și Maramureș, în nordul Crișanei și în nord-vestul Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar în zona înaltă de 90…110 km/h.

Pe arii restrânse vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. În nord-vest, precum și în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie (10…20 l/mp), favorizând topirea stratului de zăpadă.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasați și echipați-vă mașina corespunzător, respectiv cu anvelope de iarna și chiar cu lanțuri dacă situația o impune!!!

Sursa Foto: ANM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri