3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

2000 de șoferi au fost controlați de Crăciun, în Bihor. Sute de amenzi și zeci de permise reținute

Aproape 2.000 de persoane au fost legitimate și 899 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, în minivacanța de Crăciun.

În perioada 22 – 26 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, în minivacanța de Crăciun, au fost desfășurate 22 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 23 de filtre, în acțiuni fiind implicați 617 polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 281 de jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 1.978 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 899 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 219 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 129.896 de lei.

Totodată, au fost constatate 39 de infracțiuni, dintre care 19 la regimul circulației rutiere, șase de natură judiciară, două la Legea nr.143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și 12 infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 133 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 83 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 12 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 12 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, o oprire neregulamentară, o sancțiune a fost pentru lipsa ITP, iar 20 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 33 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

În minivacanța de Crăciun, polițiștii și jandarmii bihoreni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri