3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Peste 1.200 de șoferi au fost verificați de Revelion. 41 de permise au fost reținute

În contextul minivacanței de Revelion, polițiștii bihoreni au fost la datorie, pentru ordinea și siguranța publică, fluidizarea traficului rutier și prevenirea victimizării prin diverse tipuri de infracțiuni.

Peste 900 de poliţişti bihoreni au fost la datorie, pentru ca minivacanţa de Revelion să fie petrecută în siguranţă de către cetățeni, iar manifestările organizate în judeţul Bihor să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie a.c., au acționat zilnic, peste 115 patrule pedestre sau auto.

Au fost desfășurate 33 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat, în cadrul cărora au fost legitimate 1.239 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 683 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

Polițiștii bihoreni au intervenit la 405 evenimente, dintre care 380 au fost sesizate prin 112.

Astfel, au fost sesizate 105 infracțiuni, dintre care 39 contra persoanei, 40 contra patrimoniului, 10 infracțiuni la regimul siguranței rutiere și 16 infracțiuni de altă natură.

De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 23 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, fiind depistate două persoane urmărite.

Polițiștii bihoreni au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 166.163 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 41 de permise de conducere, dintre care 14 ca urmare a consumului de alcool sau alte substanțe interzise, 13 pentru depășirea limitelor legale de viteză și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

În această perioadă, zilnic, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile naționale pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Polițiștii bihoreni vor continua acțiunile și în perioada următoare, pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii rutieri acționează cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind echipamentele din dotarea Poliției Române, pentru supravegherea traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Cetățenilor care încă se află în vacanță, le recomandăm să nu uite de siguranța personală, pentru ca această perioadă să nu se încheie în mod nefericit, să respecte regulile de circulație și să își ia măsuri de protecție a bunurilor personale.

Respectarea indicațiilor polițiștilor și ale celorlalți reprezentanți ai autorităților nu este opțională și contribuie la siguranța tuturor.

Celor care în aceste zile revin acasă, le recomandăm să conducă prudent, cu viteză adaptată condițiilor meteo-rutiere și să ia periodic pauze de la condus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri