3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

S-a lansat licitația pentru zboruri Oradea – Varșovia

S-a lansat licitația pentru zboruri Oradea – Varșovia

Consiliul Județean Bihor a lansat licitația pentru selectarea unui operator aerian care va realiza curse regulate între Oradea și Varșovia, capitala Poloniei. Aeroportul din Varșovia este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături cu câteva zeci de alte destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia.

Procedura prevede impunerea unei obligații de serviciu public în ceea ce privește cursele aeriene regulate între aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW) pentru o perioadă de 4 ani, cu respectarea următoarelor standarde minime: capacitatea aeronavei utilizate pentru operarea zborurilor să aibă cel puțin 75 de locuri și programul de zbor săptămânal să includă cel puțin 4 zboruri de la Oradea la Varșovia și retur.

Prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de Consiliul Județean Bihor, după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini. Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor pe aeroporturile OMR și WAW.

În condițiile în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea Consiliului Județean Bihor va fi redusă.

Oferta trebuie depusă în termen de 61 de zile de la publicarea anunțului de participare în JOUE, din 8 ianuarie, în conformitate cu articolul 17 alineatul (4) din Regulamentul privind Serviciile Aeriene.

Documentele privind procedura de licitație sunt disponibile în limbile română și engleză pe site-ul Consiliului Județean Bihor, aici: https://www.cjbihor.ro/licitatie-servicii-aeriene-regulate-intre-oradea-si-varsovia/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri