3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Bilanțul weekendului: Zeci de filtre, sute de polițiști angrenați și amenzi în valoare de 200.645 de lei

Peste 3.500 de persoane au fost legitimate și peste 2.300 de conducători auto testați pentru alcool sau droguri, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii bihoreni, în sistem integrat, la sfârșit de săptămână.

Au fost aplicate 414 sancțiuni și reținute 67 de permise de conducere.

În perioada 19 – 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea unor situații de risc, a faptelor comise cu violență sau pe fondul conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat și combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice cu viteză excesivă sau neadaptată la condițiile de drum.

Acțiunile polițiștilor bihoreni au vizat menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunității locale, prin desfășurarea de acțiuni specifice, punctuale, cu efective mărite, atât pe raza municipiului Oradea, cât și pe raza județului Bihor.

Astfel, la sfârșit de săptămână au fost desfășurate 23 de acțiuni preventiv – reactive, în sistem integrat și au fost efectuate 22 de filtre, în acțiuni fiind implicați 478 de polițiști bihoreni de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 216 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 3.541 de persoane. De asemenea, au fost efectuate 2.347 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii bihoreni au aplicat, în total, 414 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 200.645 de lei.

Totodată, au fost constatate 32 de infracțiuni, dintre care 21 la regimul circulației rutiere, patru de natură judiciară și șapte infracțiuni de altă natură.

Din totalul sancțiunilor, 280 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice. Dintre acestea, 212 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 18 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 13 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați opt bicicliști, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, două opriri neregulamentare, două sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, șapte pentru lipsa ITP, iar 15 sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii bihoreni au reţinut 67 de permise de conducere și 16 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate la sfârșit de săptămână, polițiștii bihoreni au continuat acțiunile pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Astfel, conducătorii auto opriți în trafic au fost informați de polițiști despre faptul că, un conducător auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Totodată, conducătorii auto au fost informați despre faptul că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă.

Și la acest sfârșit de săptămână, polițiștii și jandarmii bihoreni au fost prezenți și la manifestările culturale și artistice, atât din municipiul Oradea, cât și de pe raza județului, unde au desfășurat activități preventive și au asigurat măsuri de ordine și siguranță publică, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente negative.

În perioada următoare, polițiștii bihoreni vor continua, în sistem integrat, activitățile pentru liniștea și siguranța cetățenilor și pentru informarea participanților la trafic cu privire la noile modificări ale Codului Penal.

Cercetați penal, după ce au fost depistați de polițiștii bihoreni, în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

La data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 23.37, pe D.N.19, în localitatea bihoreană Roșiori, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din localitatea Vaida, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 19 ianuarie a.c., în jurul orei 12.05, pe strada Primăriei din localitatea bihoreană Girișu de Criș, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 62 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, la data de 21 ianuarie a.c., la ora 15.48, pe drumul județean 797, în localitatea bihoreană Sântandrei, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau fără permis sau cu permisul suspendat.

La data de 20 ianuarie a.c., la ora 15.58, pe strada Iosif Vulcan din municipiul Marghita, polițiștii de ordine publică din Marghita au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, din comuna Tăuteu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, pe drumul comunal 32, în localitatea bihoreană Șișterea, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din comuna Cetariu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, la data de 20 ianuarie a.c., la ora 19.30, pe un drum public din localitatea bihoreană Sălacea, polițiștii Secției nr.11 de Poliție Rurală Valea lui Mihai au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau autovehicule neînmatriculate.

La data de 21 ianuarie a.c., la ora 14.35, pe drumul județean 767/G, în localitatea bihoreană Ineu, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ineu au depistat în trafic un bărbat de 51 de ani, din comuna Bulz, județul Bihor, în timp conducea un autoturism neînmatriculat.

Tot la data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Băile Felix, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri