13 C
Oradea
29 februarie 2024
spot_img

Incendii în Luncasprie și Husasău de Tinca

Incendii în Luncasprie și Husasău de Tinca

Pompierii bihoreni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii produse la o gospodărie din localitatea Luncasprie și la o casă din Husasău de Tinca.

În după-amiaza zilei de miercuri, 31 ianuarie, un apelant al Sistemului Unic 112 sesiza izbucnirea unui incendiu la o gospodărie situată în satul Luncasprie, comuna Dobrești, flăcările, care se manifestau violent la o anexă și o bucătărie de vară, amenințând să se extindă la casă și alte două construcții auxiliare, precum și la gospodăria învecinată.

Pentru gestionarea evenimentului, la adresa indicată, au fost mobilizate echipajele Secției de Pompieri Beiuș, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, fiind totodată alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Dobrești (SVSU Dobrești).

Ajunși primii la fața locului, membrii SVSU Dobrești au contribuit semnificativ la salvarea locuinței și a altor construcții din apropiere, acționând asupra focarelor și limitând propagarea arderii, cu ajutorul dispozitivului de intervenție realizat prin racordarea furtunurilor din dotare la rețeaua publică de hidranți.

Echipajele de pompieri militari și membrii SVSU Dobrești au acționat pentru lichidarea incendiului și protecția clădirilor expuse riscului de incendiere, timp de aproximativ două ore, reușind să salveze casa lipită de clădirile în flăcări, un atelier și o altă construcție auxiliară, situate în apropiere, precum și o anexă din cadrul gospodăriei învecinate, aflate la mai puțin de un metru de focare.

Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de o afumătoare improvizată, amplasată în anexa lipită de bucătăria de vară.

În urma incendiului, au ars anexa în care se afla afumătoarea, bucătăria de vară lipită de aceasta și 15 metri pătrați din acoperișul anexei învecinate.

În seara aceleiași zile, pompierii militari din cadrul Gărzii Tinca au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit în podul unei case situate în Husasău de Tinca, reușind să împiedice producerea de daune materiale.

Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coșul de fum necurățat de funingine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri