3.9 C
Oradea
22 februarie 2024
spot_img

Spaima satului. Un bihorean a spart cinci locuințe și a tâlhărit un proprietar pe care l-a găsit acasă

Un bărbat, cercetat pentru repetate furturi din locuințe și pentru tâlhărie calificată, reținut de polițiștii bihoreni și arestat de magistrați.

La data de 5 februarie, în urma administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 49 de ani, din comuna Chișlaz, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt calificat (5 acte materiale) și tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bihoreni îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 16 noiembrie 2023 – 25 ianuarie, ar fi pătruns prin escaladare, efracție și folosirea de chei potrivite, în patru imobile din localitatea Cenaloș, județul Bihor, două dintre acestea fiind nelocuite și într-un imobil din localitatea Poclușa de Barcău, județul Bihor și ar fi sustras trei televizoare, un computer, o motocositoare, un aparat de sudură, aparatură electrică, diverse scule și alte bunuri casnice, cauzând un prejudiciu total estimat la 39.500 de lei, recuperat parțial de polițiști.

De asemenea, la data de 26 ianuarie, în jurul orei 23.25, același bărbat ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din localitatea Dernișoara, județul Bihor, l-ar fi lovit cu un corp contondent pe proprietarul imobilului, un bărbat de 41 de ani și ar fi sustras din anexa imobilului o drujbă și un topor, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 450 de lei.

În urma agresiunii, bărbatul de 41 ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 8 și 9 zile de îngrijiri medicale.

Pentru documentarea și probarea activității infracționale, pe parcursul cercetărilor, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia, cu sprijinul polițiștilor Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza localității Poclușa de Barcău, județul Bihor, în cadrul cărora, la domiciliul bărbatului de 49 de ani au fost descoperite diverse bunuri, despre care există indicii că ar proveni din comiterea infracțiunilor mai sus amintite.

La data de 6 februarie, polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia l-au prezentat pe bărbat de 49 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Secției nr.3 de Poliție Rurală Biharia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea intergală a prejudiciului cauzat.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri