17.2 C
Oradea
14 iunie 2024
spot_img

(Video) FC Bihor a promovat în Liga a 2-a. Sărbătoare pe Iuliu Bodola

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

FC Bihor a învins CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cu 3-0 şi a promovat în Liga a II-a!

Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au obţinut promovarea în Liga a II-a, după ce miercuri seara, pe stadionul Iuliu Bodola, au reuşit să învingă clar, cu scorul de 3-0, echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în manşa retur a finalei barajului de promovare.

Orădenii au condus deja la pauză cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Csaba Preklet în minutul 42 şi Sergiu Jurj în minutul 45+1. În repriza secundă, roş-albaştrii au mai înscris o dată, prin Adrian Gîdea în minutul 67 din penalty, după un fault în careu asupra lui Sergiu Jurj. Astfel, cei aproximativ 10 mii de spectatori prezenţi la meci au putut savura bucuria performanţei. De altfel, la finalul disputei, după festivitatea de premiere, jucătorii au rămas pe teren şi s-au bucurat cu suporterii pentru rezultatul obţinut şi mai ales dezideratul realizat, promovarea în Liga a II-a.

Partida a avut o încărcătură deosebită, după jocul tur, desfăşurat sâmbătă la Ghiroda şi încheiat cu scorul de 2-2, la finalul căruia au apărut şi anumite incidente. Declaraţiile războinice din cele două tabere dinaintea jocului au creat această presiune, pe care au simţit-o jucătorii celor două formaţii. De altfel, încă de la apariţia lor pe teren, jucătorii echipei oaspete au fost huiduiţi de public.

Stârniţi şi de crainicul stadionului, suporterii orădeni şi-au încurajat favoriţi, iar la final au savurat împreună cu jucătorii performanţa obţinută.

Filmul jocului

Prima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 2, când, după o centrare de pe dreapta, Adrian Gîdea, din şase metri, nu a reuşit să trimită pe poartă.

În minutul 9, Andrei Moga a fost faultat de Petrişor Jichici. A fost lovit cu cotul în faţă, iar după ce a văzut că jucătorul orădean este cu arcada spartă şi sângerează, arbitrul Horaţiu Feşnic i-a arătat cartonaşul roşu jucătorului echipei timişene.

Sergiu Ciocan a executat periculos lovitura liberă de la 18 metri, dar portarul a scos de lângă bară.

Apoi, paradoxal, deşi a avut superioritate numerică, au urmat câteva minute în care orădenii nu au pus în pericol poarta adversă, ci, dimpotrivă, oaspeţii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 16, după o centrare periculoasă de pe drepta, Alex Băican a respins în corner. Apoi, în minutul 26, Răzvan Trandu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, foarte periculos, dar puţin peste transversală.

Replica orădeană a venit în minutul 32, când Sergiu Ciocan a prins un şut bun de la 20 de metri, dar a scos portarul Tudor Ciocan de sub transversală.
În minutul 37, echipa din Ghiroda a mai avut un şut, expediat de Cosmin Mancaş de la marginea careului, dar pe lângă bară.

Scorul a fost deschis în minutul 42. După o centrare din stânga careului, a lui Vadim Calugher, portarul a ieşit pe sub minge, balonul a trecut de un jucător al Bihorului, dar a ajuns la Csaba Preklet, care a plonjat și a reluat cu capul aproape de pe linia de fund din dreapta și a trimis spre poartă. Portarul oaspeţilor, Tudor Ciocan s-a repliat și a încearcat să evite golul, dar a scos mingea din spatele liniei porții, iar apoi balonul a fost trimis în plasă de Ricardo Farcaș.

În prelungirile primei reprize, orădenii au dat lovitura. După ce Răzvan Trandu de la oaspeţi nu a intervenit la o minge, crezând că este ofsaid la Adrian Gîdea, numai că orădeanul a lăsat mingea să treacă, iar golgheterul Sergiu Jurj a venit din spate, a avansat cu mingea la picior, a intrat în careu şi a marcat din şase metri, la colţul scurt.

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine. În minutul 47, Sergiu Ciocan a trimis spre poartă, dar goalkeeperul oaspeţilor a scos în corner de sub transversală. A urmat lovitura de colţ, bine executată, iar Alex Băican a reluat periculos cu capul din şase metri, dar pe lângă bară.

Jucătorii echipei timişene au ripostat în minutul 61, când Alexandru Popovici a driblat trei adversari şi a tras din 18 metri, dar slab, iar mingea a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, Sergiu Jurj a intrat în careul advers, David Pop a intervenit neregulamentar asupra sa, iar arbitrul clujean a dictat penalty. A executat în minutul imediat următor Adrian Gîdea, care a înscris fără probleme, urcând scorul de 3-0 şi declanşând fiesta în tribunele stadionului orădean.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, iar fluierul final al centralului Horaţiu Feşnic a declanşat sărbătoarea pe stadionul Iuliu Bodola, unde spectatorii împreună cu jucătorii au cântat „Campionii! Campionii!”
De altfel, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal i-au premiat apoi pe componenţii echipei FC Bihor, oferindu-le tricourile de campioni ai Ligii a III-a, medaliile şi trofeul, în uralele suporterilor.

A urmat o bucurie generală, iar câţiva dintre jucătorii, antrenorul Florin Farcaş şi preşedintele George Tătar s-au adresat suporterilor, în scurte interviuri realizate de crainicul stadionului.

Prin această performanţă, Oradea revine în Liga a II-a a fotbalului românesc, după o pauză de 9 ani, ultimul joc în eşalonul secund fiind susţinut de defuncta FC Bihor pe data de 5 decembrie 2015.

Declaraţiile după joc:

„A fost un joc ca al unei finale, am fost foarte pragmatici, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Acum mă simt foarte obosit, dar sunt încântat şi entuziasmat, pentru că sunt bihorean şi mi-am dorit enorm de mult ca această promovare să existe, pentru că altfel vă daţi seama ce însemna această ratare a promovării, ţinând cont că eu sunt antrenor bihorean. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate. Aş vrea să mulţumesc şi conducerii clubului, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm aşa cum dorim noi ca şi antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm că FC Bihor se datorează şi domnului Şerban Sere, şi domnului primar, pentru că au fost artizanii înfiinţării clubului FC Bihor şi trebuie să mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat, la finalul disputei, şi Sergiu Jurj, golgheterul echipei orădene, dar şi al campionatului Ligii a III-a, cu cele 30 de goluri marcate în întreg sezonul.

„A fost un meci extraordinar, o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I. Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a declarat la final şi preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-0 (2-0)
Au marcat: Csaba Preklet (min. 42), Sergiu Jurj (min. 45+1) şi Adrian Gîdea (min. 67 din penalty)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – R. Farcaş – cpt. (min. 74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (min. 60 M. Hosu), A. Moga (min. 76 Kr. Gagyi), V. Calugher (min. 60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 76 Fl. Chitaș). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (min. 90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (min. 84 Ad. I. Ilie), P. Jichici (min. 9 eliminat), Gab. Precup, Mancaș – cpt. (min. 68 Ad. D. Popa) – R. Trandu (min. 84 Coroiu), Buțu (min. 68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița)

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri

(Video) FC Bihor a promovat în Liga a 2-a. Sărbătoare pe Iuliu Bodola

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

FC Bihor a învins CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cu 3-0 şi a promovat în Liga a II-a!

Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au obţinut promovarea în Liga a II-a, după ce miercuri seara, pe stadionul Iuliu Bodola, au reuşit să învingă clar, cu scorul de 3-0, echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în manşa retur a finalei barajului de promovare.

Orădenii au condus deja la pauză cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Csaba Preklet în minutul 42 şi Sergiu Jurj în minutul 45+1. În repriza secundă, roş-albaştrii au mai înscris o dată, prin Adrian Gîdea în minutul 67 din penalty, după un fault în careu asupra lui Sergiu Jurj. Astfel, cei aproximativ 10 mii de spectatori prezenţi la meci au putut savura bucuria performanţei. De altfel, la finalul disputei, după festivitatea de premiere, jucătorii au rămas pe teren şi s-au bucurat cu suporterii pentru rezultatul obţinut şi mai ales dezideratul realizat, promovarea în Liga a II-a.

Partida a avut o încărcătură deosebită, după jocul tur, desfăşurat sâmbătă la Ghiroda şi încheiat cu scorul de 2-2, la finalul căruia au apărut şi anumite incidente. Declaraţiile războinice din cele două tabere dinaintea jocului au creat această presiune, pe care au simţit-o jucătorii celor două formaţii. De altfel, încă de la apariţia lor pe teren, jucătorii echipei oaspete au fost huiduiţi de public.

Stârniţi şi de crainicul stadionului, suporterii orădeni şi-au încurajat favoriţi, iar la final au savurat împreună cu jucătorii performanţa obţinută.

Filmul jocului

Prima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 2, când, după o centrare de pe dreapta, Adrian Gîdea, din şase metri, nu a reuşit să trimită pe poartă.

În minutul 9, Andrei Moga a fost faultat de Petrişor Jichici. A fost lovit cu cotul în faţă, iar după ce a văzut că jucătorul orădean este cu arcada spartă şi sângerează, arbitrul Horaţiu Feşnic i-a arătat cartonaşul roşu jucătorului echipei timişene.

Sergiu Ciocan a executat periculos lovitura liberă de la 18 metri, dar portarul a scos de lângă bară.

Apoi, paradoxal, deşi a avut superioritate numerică, au urmat câteva minute în care orădenii nu au pus în pericol poarta adversă, ci, dimpotrivă, oaspeţii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 16, după o centrare periculoasă de pe drepta, Alex Băican a respins în corner. Apoi, în minutul 26, Răzvan Trandu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, foarte periculos, dar puţin peste transversală.

Replica orădeană a venit în minutul 32, când Sergiu Ciocan a prins un şut bun de la 20 de metri, dar a scos portarul Tudor Ciocan de sub transversală.
În minutul 37, echipa din Ghiroda a mai avut un şut, expediat de Cosmin Mancaş de la marginea careului, dar pe lângă bară.

Scorul a fost deschis în minutul 42. După o centrare din stânga careului, a lui Vadim Calugher, portarul a ieşit pe sub minge, balonul a trecut de un jucător al Bihorului, dar a ajuns la Csaba Preklet, care a plonjat și a reluat cu capul aproape de pe linia de fund din dreapta și a trimis spre poartă. Portarul oaspeţilor, Tudor Ciocan s-a repliat și a încearcat să evite golul, dar a scos mingea din spatele liniei porții, iar apoi balonul a fost trimis în plasă de Ricardo Farcaș.

În prelungirile primei reprize, orădenii au dat lovitura. După ce Răzvan Trandu de la oaspeţi nu a intervenit la o minge, crezând că este ofsaid la Adrian Gîdea, numai că orădeanul a lăsat mingea să treacă, iar golgheterul Sergiu Jurj a venit din spate, a avansat cu mingea la picior, a intrat în careu şi a marcat din şase metri, la colţul scurt.

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine. În minutul 47, Sergiu Ciocan a trimis spre poartă, dar goalkeeperul oaspeţilor a scos în corner de sub transversală. A urmat lovitura de colţ, bine executată, iar Alex Băican a reluat periculos cu capul din şase metri, dar pe lângă bară.

Jucătorii echipei timişene au ripostat în minutul 61, când Alexandru Popovici a driblat trei adversari şi a tras din 18 metri, dar slab, iar mingea a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, Sergiu Jurj a intrat în careul advers, David Pop a intervenit neregulamentar asupra sa, iar arbitrul clujean a dictat penalty. A executat în minutul imediat următor Adrian Gîdea, care a înscris fără probleme, urcând scorul de 3-0 şi declanşând fiesta în tribunele stadionului orădean.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, iar fluierul final al centralului Horaţiu Feşnic a declanşat sărbătoarea pe stadionul Iuliu Bodola, unde spectatorii împreună cu jucătorii au cântat „Campionii! Campionii!”
De altfel, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal i-au premiat apoi pe componenţii echipei FC Bihor, oferindu-le tricourile de campioni ai Ligii a III-a, medaliile şi trofeul, în uralele suporterilor.

A urmat o bucurie generală, iar câţiva dintre jucătorii, antrenorul Florin Farcaş şi preşedintele George Tătar s-au adresat suporterilor, în scurte interviuri realizate de crainicul stadionului.

Prin această performanţă, Oradea revine în Liga a II-a a fotbalului românesc, după o pauză de 9 ani, ultimul joc în eşalonul secund fiind susţinut de defuncta FC Bihor pe data de 5 decembrie 2015.

Declaraţiile după joc:

„A fost un joc ca al unei finale, am fost foarte pragmatici, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Acum mă simt foarte obosit, dar sunt încântat şi entuziasmat, pentru că sunt bihorean şi mi-am dorit enorm de mult ca această promovare să existe, pentru că altfel vă daţi seama ce însemna această ratare a promovării, ţinând cont că eu sunt antrenor bihorean. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate. Aş vrea să mulţumesc şi conducerii clubului, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm aşa cum dorim noi ca şi antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm că FC Bihor se datorează şi domnului Şerban Sere, şi domnului primar, pentru că au fost artizanii înfiinţării clubului FC Bihor şi trebuie să mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat, la finalul disputei, şi Sergiu Jurj, golgheterul echipei orădene, dar şi al campionatului Ligii a III-a, cu cele 30 de goluri marcate în întreg sezonul.

„A fost un meci extraordinar, o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I. Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a declarat la final şi preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-0 (2-0)
Au marcat: Csaba Preklet (min. 42), Sergiu Jurj (min. 45+1) şi Adrian Gîdea (min. 67 din penalty)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – R. Farcaş – cpt. (min. 74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (min. 60 M. Hosu), A. Moga (min. 76 Kr. Gagyi), V. Calugher (min. 60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 76 Fl. Chitaș). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (min. 90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (min. 84 Ad. I. Ilie), P. Jichici (min. 9 eliminat), Gab. Precup, Mancaș – cpt. (min. 68 Ad. D. Popa) – R. Trandu (min. 84 Coroiu), Buțu (min. 68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița)

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri

(Video) FC Bihor a promovat în Liga a 2-a. Sărbătoare pe Iuliu Bodola

FC Bihor a învins CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cu 3-0 şi a promovat în Liga a II-a!

Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au obţinut promovarea în Liga a II-a, după ce miercuri seara, pe stadionul Iuliu Bodola, au reuşit să învingă clar, cu scorul de 3-0, echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în manşa retur a finalei barajului de promovare.

Orădenii au condus deja la pauză cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Csaba Preklet în minutul 42 şi Sergiu Jurj în minutul 45+1. În repriza secundă, roş-albaştrii au mai înscris o dată, prin Adrian Gîdea în minutul 67 din penalty, după un fault în careu asupra lui Sergiu Jurj. Astfel, cei aproximativ 10 mii de spectatori prezenţi la meci au putut savura bucuria performanţei. De altfel, la finalul disputei, după festivitatea de premiere, jucătorii au rămas pe teren şi s-au bucurat cu suporterii pentru rezultatul obţinut şi mai ales dezideratul realizat, promovarea în Liga a II-a.

Partida a avut o încărcătură deosebită, după jocul tur, desfăşurat sâmbătă la Ghiroda şi încheiat cu scorul de 2-2, la finalul căruia au apărut şi anumite incidente. Declaraţiile războinice din cele două tabere dinaintea jocului au creat această presiune, pe care au simţit-o jucătorii celor două formaţii. De altfel, încă de la apariţia lor pe teren, jucătorii echipei oaspete au fost huiduiţi de public.

Stârniţi şi de crainicul stadionului, suporterii orădeni şi-au încurajat favoriţi, iar la final au savurat împreună cu jucătorii performanţa obţinută.

Filmul jocului

Prima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 2, când, după o centrare de pe dreapta, Adrian Gîdea, din şase metri, nu a reuşit să trimită pe poartă.

În minutul 9, Andrei Moga a fost faultat de Petrişor Jichici. A fost lovit cu cotul în faţă, iar după ce a văzut că jucătorul orădean este cu arcada spartă şi sângerează, arbitrul Horaţiu Feşnic i-a arătat cartonaşul roşu jucătorului echipei timişene.

Sergiu Ciocan a executat periculos lovitura liberă de la 18 metri, dar portarul a scos de lângă bară.

Apoi, paradoxal, deşi a avut superioritate numerică, au urmat câteva minute în care orădenii nu au pus în pericol poarta adversă, ci, dimpotrivă, oaspeţii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 16, după o centrare periculoasă de pe drepta, Alex Băican a respins în corner. Apoi, în minutul 26, Răzvan Trandu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, foarte periculos, dar puţin peste transversală.

Replica orădeană a venit în minutul 32, când Sergiu Ciocan a prins un şut bun de la 20 de metri, dar a scos portarul Tudor Ciocan de sub transversală.
În minutul 37, echipa din Ghiroda a mai avut un şut, expediat de Cosmin Mancaş de la marginea careului, dar pe lângă bară.

Scorul a fost deschis în minutul 42. După o centrare din stânga careului, a lui Vadim Calugher, portarul a ieşit pe sub minge, balonul a trecut de un jucător al Bihorului, dar a ajuns la Csaba Preklet, care a plonjat și a reluat cu capul aproape de pe linia de fund din dreapta și a trimis spre poartă. Portarul oaspeţilor, Tudor Ciocan s-a repliat și a încearcat să evite golul, dar a scos mingea din spatele liniei porții, iar apoi balonul a fost trimis în plasă de Ricardo Farcaș.

În prelungirile primei reprize, orădenii au dat lovitura. După ce Răzvan Trandu de la oaspeţi nu a intervenit la o minge, crezând că este ofsaid la Adrian Gîdea, numai că orădeanul a lăsat mingea să treacă, iar golgheterul Sergiu Jurj a venit din spate, a avansat cu mingea la picior, a intrat în careu şi a marcat din şase metri, la colţul scurt.

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine. În minutul 47, Sergiu Ciocan a trimis spre poartă, dar goalkeeperul oaspeţilor a scos în corner de sub transversală. A urmat lovitura de colţ, bine executată, iar Alex Băican a reluat periculos cu capul din şase metri, dar pe lângă bară.

Jucătorii echipei timişene au ripostat în minutul 61, când Alexandru Popovici a driblat trei adversari şi a tras din 18 metri, dar slab, iar mingea a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, Sergiu Jurj a intrat în careul advers, David Pop a intervenit neregulamentar asupra sa, iar arbitrul clujean a dictat penalty. A executat în minutul imediat următor Adrian Gîdea, care a înscris fără probleme, urcând scorul de 3-0 şi declanşând fiesta în tribunele stadionului orădean.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, iar fluierul final al centralului Horaţiu Feşnic a declanşat sărbătoarea pe stadionul Iuliu Bodola, unde spectatorii împreună cu jucătorii au cântat „Campionii! Campionii!”
De altfel, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal i-au premiat apoi pe componenţii echipei FC Bihor, oferindu-le tricourile de campioni ai Ligii a III-a, medaliile şi trofeul, în uralele suporterilor.

A urmat o bucurie generală, iar câţiva dintre jucătorii, antrenorul Florin Farcaş şi preşedintele George Tătar s-au adresat suporterilor, în scurte interviuri realizate de crainicul stadionului.

Prin această performanţă, Oradea revine în Liga a II-a a fotbalului românesc, după o pauză de 9 ani, ultimul joc în eşalonul secund fiind susţinut de defuncta FC Bihor pe data de 5 decembrie 2015.

Declaraţiile după joc:

„A fost un joc ca al unei finale, am fost foarte pragmatici, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Acum mă simt foarte obosit, dar sunt încântat şi entuziasmat, pentru că sunt bihorean şi mi-am dorit enorm de mult ca această promovare să existe, pentru că altfel vă daţi seama ce însemna această ratare a promovării, ţinând cont că eu sunt antrenor bihorean. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate. Aş vrea să mulţumesc şi conducerii clubului, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm aşa cum dorim noi ca şi antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm că FC Bihor se datorează şi domnului Şerban Sere, şi domnului primar, pentru că au fost artizanii înfiinţării clubului FC Bihor şi trebuie să mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat, la finalul disputei, şi Sergiu Jurj, golgheterul echipei orădene, dar şi al campionatului Ligii a III-a, cu cele 30 de goluri marcate în întreg sezonul.

„A fost un meci extraordinar, o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I. Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a declarat la final şi preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-0 (2-0)
Au marcat: Csaba Preklet (min. 42), Sergiu Jurj (min. 45+1) şi Adrian Gîdea (min. 67 din penalty)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – R. Farcaş – cpt. (min. 74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (min. 60 M. Hosu), A. Moga (min. 76 Kr. Gagyi), V. Calugher (min. 60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 76 Fl. Chitaș). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (min. 90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (min. 84 Ad. I. Ilie), P. Jichici (min. 9 eliminat), Gab. Precup, Mancaș – cpt. (min. 68 Ad. D. Popa) – R. Trandu (min. 84 Coroiu), Buțu (min. 68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri

(Video) FC Bihor a promovat în Liga a 2-a. Sărbătoare pe Iuliu Bodola

FC Bihor a învins CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cu 3-0 şi a promovat în Liga a II-a!

Fotbaliştii de la FC Bihor Oradea au obţinut promovarea în Liga a II-a, după ce miercuri seara, pe stadionul Iuliu Bodola, au reuşit să învingă clar, cu scorul de 3-0, echipa CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, în manşa retur a finalei barajului de promovare.

Orădenii au condus deja la pauză cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Csaba Preklet în minutul 42 şi Sergiu Jurj în minutul 45+1. În repriza secundă, roş-albaştrii au mai înscris o dată, prin Adrian Gîdea în minutul 67 din penalty, după un fault în careu asupra lui Sergiu Jurj. Astfel, cei aproximativ 10 mii de spectatori prezenţi la meci au putut savura bucuria performanţei. De altfel, la finalul disputei, după festivitatea de premiere, jucătorii au rămas pe teren şi s-au bucurat cu suporterii pentru rezultatul obţinut şi mai ales dezideratul realizat, promovarea în Liga a II-a.

Partida a avut o încărcătură deosebită, după jocul tur, desfăşurat sâmbătă la Ghiroda şi încheiat cu scorul de 2-2, la finalul căruia au apărut şi anumite incidente. Declaraţiile războinice din cele două tabere dinaintea jocului au creat această presiune, pe care au simţit-o jucătorii celor două formaţii. De altfel, încă de la apariţia lor pe teren, jucătorii echipei oaspete au fost huiduiţi de public.

Stârniţi şi de crainicul stadionului, suporterii orădeni şi-au încurajat favoriţi, iar la final au savurat împreună cu jucătorii performanţa obţinută.

Filmul jocului

Prima ocazie a partidei s-a petrecut în minutul 2, când, după o centrare de pe dreapta, Adrian Gîdea, din şase metri, nu a reuşit să trimită pe poartă.

În minutul 9, Andrei Moga a fost faultat de Petrişor Jichici. A fost lovit cu cotul în faţă, iar după ce a văzut că jucătorul orădean este cu arcada spartă şi sângerează, arbitrul Horaţiu Feşnic i-a arătat cartonaşul roşu jucătorului echipei timişene.

Sergiu Ciocan a executat periculos lovitura liberă de la 18 metri, dar portarul a scos de lângă bară.

Apoi, paradoxal, deşi a avut superioritate numerică, au urmat câteva minute în care orădenii nu au pus în pericol poarta adversă, ci, dimpotrivă, oaspeţii au fost mai periculoşi. Astfel, în minutul 16, după o centrare periculoasă de pe drepta, Alex Băican a respins în corner. Apoi, în minutul 26, Răzvan Trandu a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, foarte periculos, dar puţin peste transversală.

Replica orădeană a venit în minutul 32, când Sergiu Ciocan a prins un şut bun de la 20 de metri, dar a scos portarul Tudor Ciocan de sub transversală.
În minutul 37, echipa din Ghiroda a mai avut un şut, expediat de Cosmin Mancaş de la marginea careului, dar pe lângă bară.

Scorul a fost deschis în minutul 42. După o centrare din stânga careului, a lui Vadim Calugher, portarul a ieşit pe sub minge, balonul a trecut de un jucător al Bihorului, dar a ajuns la Csaba Preklet, care a plonjat și a reluat cu capul aproape de pe linia de fund din dreapta și a trimis spre poartă. Portarul oaspeţilor, Tudor Ciocan s-a repliat și a încearcat să evite golul, dar a scos mingea din spatele liniei porții, iar apoi balonul a fost trimis în plasă de Ricardo Farcaș.

În prelungirile primei reprize, orădenii au dat lovitura. După ce Răzvan Trandu de la oaspeţi nu a intervenit la o minge, crezând că este ofsaid la Adrian Gîdea, numai că orădeanul a lăsat mingea să treacă, iar golgheterul Sergiu Jurj a venit din spate, a avansat cu mingea la picior, a intrat în careu şi a marcat din şase metri, la colţul scurt.

În repriza a doua, FC Bihor a început mai bine. În minutul 47, Sergiu Ciocan a trimis spre poartă, dar goalkeeperul oaspeţilor a scos în corner de sub transversală. A urmat lovitura de colţ, bine executată, iar Alex Băican a reluat periculos cu capul din şase metri, dar pe lângă bară.

Jucătorii echipei timişene au ripostat în minutul 61, când Alexandru Popovici a driblat trei adversari şi a tras din 18 metri, dar slab, iar mingea a trecut pe lângă bară.

În minutul 66, Sergiu Jurj a intrat în careul advers, David Pop a intervenit neregulamentar asupra sa, iar arbitrul clujean a dictat penalty. A executat în minutul imediat următor Adrian Gîdea, care a înscris fără probleme, urcând scorul de 3-0 şi declanşând fiesta în tribunele stadionului orădean.

Până la final nu s-a mai întâmplat mare lucru, iar fluierul final al centralului Horaţiu Feşnic a declanşat sărbătoarea pe stadionul Iuliu Bodola, unde spectatorii împreună cu jucătorii au cântat „Campionii! Campionii!”
De altfel, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal i-au premiat apoi pe componenţii echipei FC Bihor, oferindu-le tricourile de campioni ai Ligii a III-a, medaliile şi trofeul, în uralele suporterilor.

A urmat o bucurie generală, iar câţiva dintre jucătorii, antrenorul Florin Farcaş şi preşedintele George Tătar s-au adresat suporterilor, în scurte interviuri realizate de crainicul stadionului.

Prin această performanţă, Oradea revine în Liga a II-a a fotbalului românesc, după o pauză de 9 ani, ultimul joc în eşalonul secund fiind susţinut de defuncta FC Bihor pe data de 5 decembrie 2015.

Declaraţiile după joc:

„A fost un joc ca al unei finale, am fost foarte pragmatici, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Acum mă simt foarte obosit, dar sunt încântat şi entuziasmat, pentru că sunt bihorean şi mi-am dorit enorm de mult ca această promovare să existe, pentru că altfel vă daţi seama ce însemna această ratare a promovării, ţinând cont că eu sunt antrenor bihorean. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate. Aş vrea să mulţumesc şi conducerii clubului, pentru că ne-a dat posibilitatea să ne exprimăm aşa cum dorim noi ca şi antrenori. De asemenea, nu trebuie să uităm că FC Bihor se datorează şi domnului Şerban Sere, şi domnului primar, pentru că au fost artizanii înfiinţării clubului FC Bihor şi trebuie să mulţumim tuturor celor implicaţi în acest proiect”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat, la finalul disputei, şi Sergiu Jurj, golgheterul echipei orădene, dar şi al campionatului Ligii a III-a, cu cele 30 de goluri marcate în întreg sezonul.

„A fost un meci extraordinar, o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I. Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a declarat la final şi preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-0 (2-0)
Au marcat: Csaba Preklet (min. 42), Sergiu Jurj (min. 45+1) şi Adrian Gîdea (min. 67 din penalty)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – R. Farcaş – cpt. (min. 74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (min. 60 M. Hosu), A. Moga (min. 76 Kr. Gagyi), V. Calugher (min. 60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 76 Fl. Chitaș). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (min. 90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (min. 84 Ad. I. Ilie), P. Jichici (min. 9 eliminat), Gab. Precup, Mancaș – cpt. (min. 68 Ad. D. Popa) – R. Trandu (min. 84 Coroiu), Buțu (min. 68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj Napoca) – Alexandru Cerei (Cluj Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri