22.2 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Ziua Eroilor, sărbătorită azi, în Oradea

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Joi, 13 iunie 2024, începând cu ora 09:00, vă invităm să participați la activitățile organizate cu prilejul ZILEI EROILOR.

Manifestările se vor desfășura la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Capela Municipală și monumentele/mormintele eroilor români și străini din Cimitirul Municipal „Rulikowski” Oradea, după următorul program:

09:00 – 11:30 – Sfânta Liturghie de Înălțare a Domnului, săvârșită la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”;

11:30 – 12:00 – Deplasarea de la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” la Capela Municipală din Cimitirul Municipal „Rulikowski”;

12:00 – 12:02 – Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă;

12:02 – 12:04 – Intonarea Imnului național al României;

12:04 – 12:05 – Moment de reculegere în semn de cinstire și pomenire pentru eroii români și străini;

12:05 – 12:20 – Oficierea serviciului religios;

12:20 – 12:35 – Alocuțiuni privind semnificația Zilei Eroilor;

12:35 – 12:40 – Scurt moment artistic;

12:40 – 12:55 – Festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori, succesiv, la:

Monumentul „Vulturul” al Eroilor Români căzuți în Primul Război Mondial;

Monumentul Eroilor Români căzuți în al Doilea Război Mondial;

Mormintele Eroilor Români căzuți în Revoluția din Decembrie 1989;

Monumentul Eroilor Ruși căzuți în al Doilea Război Mondial;

Monumentul Militarilor Unguri căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial.

12:55 – 13:00 – Defilarea detașamentului de onoare;

13:00 – Încheierea activității.

România sărbătorește Ziua Eroilor pentru a comemora curajul și sacrificiul suprem al celor care și-au dat viața pentru țara lor. Anual, începând din anul 1995, prin legea nr. 48, Ziua Eroilor este comemorată în aceeași zi cu Înălțarea Domnului, așa cum a fost în timpul celor două războaie mondiale. Acest fapt ne întărește credința că sacrificiul lor nu a fost în zadar și că eroii noștri sunt îmbrățișați de Tatăl nostru Ceresc.

Ziua Eroilor este un moment solemn în care ne oprim pentru a reflecta asupra moștenirii acestor viteji războinici care au dat totul pentru a ne apăra țara. Fie că au fost soldați în conflictele majore ale secolului XX, participanți la revoluția din decembrie 1989, fie eroi necunoscuți care și-au dat viața în misiuni de pace sau în lupta împotriva terorismului, toți au demonstrat dăruire, curaj și sacrificiu exemplar.

Invităm întreaga națiune română să se unească și să-și exprime recunoștința și solidaritatea față de eroii noștri. Aducem un omagiu necondiționat familiilor celor căzuți și tuturor veteranilor care au servit cu onoare și curaj. Ei vor fi mereu amintiți în inimile noastre și vor fi mereu eroii veșnici ai României.

Să nu uităm niciodată sacrificiul lor și să continuăm să promovăm patriotismul și solidaritatea pentru a construi o societate mai bună și pentru a ne apăra valorile fundamentale.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri