22 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Ziua Eroilor, sărbătorită în Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Ziua Eroilor a fost marcată joi, la Oradea, printr-un ceremonial militar-religios și depuneri de coroane la monumentele eroilor români și străini din Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

Manifestarea a debutat cu un moment de reculegere în semn de cinstire a Eroilor Neamului și a continuat cu o slujbă de pomenire a celor căzuți la datorie.

De Ziua Eroilor, în semn de omagiu și prețuire, oficialitățile au depus câte o coroană de flori la monumentul „Vulturul” al eroilor români căzuți în Primul Război Mondial, monumentul Eroilor Români căzuți în al Doilea Război Mondial, mormintele eroilor români căzuți în Revoluția din Decembrie 1989, monumentul militarilor unguri căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial și monumentul eroilor ruși căzuți în al Doilea Război Mondial.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare.

România sărbătorește Ziua Eroilor pentru a comemora curajul și sacrificiul suprem al celor care și-au dat viața pentru țara lor. Anual, începând din anul 1995, prin legea nr. 48, Ziua Eroilor este comemorată în aceeași zi cu Înălțarea Domnului, așa cum a fost în timpul celor două războaie mondiale.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri