22.2 C
Oradea
21 iulie 2024
spot_img

Incendiu la o locuință din Oradea, din cauza unei lumânări

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Atenție la lumânări!

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie, pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unei lumânări, la o casă de pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea din municipiul Oradea.

Sesizarea privind producerea evenimentului a fost primită în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 17.00, la adresa indicată de apelant fiind mobilizate cu operativitate, două echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și echipajul de pompieri paramedici al Detașamentului 2 Oradea.

În urma efectuării recunoașterii, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent și generalizat la bucătăria casei, existând riscul extinderii acestora la celelalte încăperi și la locuința lipită de cea afectată de incendiu. Pompierii militari mobilizați la fața locului au acționat pentru localizarea și lichidarea focarelor, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, timp de aproximativ 45 de minute, reușind să împiedice propagarea acestuia.

În urma evenimentului, au ars trei aparate electrocasnice și mobilierul din bucătărie.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar echipajele de pompieri au reușit să salveze alte patru încăperi și locuința lipită de cea afectată de flăcări.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu mari pagube materiale și uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieți omenești, pompierii militari bihoreni vă recomandă să nu amplasați lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărți, draperii, hârtie etc. ) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii. Folosiți întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate și suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită.

De asemenea, este foarte important să stingeți lumânările atunci când părăsiţi încăperea și să vă asigurați că sunt stinse complet în timpul nopţii.

- Publicitate -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne pe...

- Publicitate -spot_img

Ultimele Știri